Opdateret lørdag 21.46:

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser lørdag aften på Twitter, at en mand, der var efterlyst for at have bortført sit nyfødte barnebarn fra Slagelse Sygehus, er blevet fundet og anholdt.

Politiet stoppede lørdag aften manden ved Ringsted i den Volkswagen Caravelle-minibus, som han bortførte spædbarnet i.

Politiet fik bragt bilen til standsning på baggrund af henvendelser fra borgere, der genkendte bilen, som politiet tidligere lørdag aften efterlyste med billede og registreringsnummer.

Barnet, som var under to timer gammelt, da det blev bortført, er i god behold.

Bo Georg Petersen, vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser til B.T., at bedstefaren er sigtet for bortførelse af barn efter straffeloven.

»Den anholdte er kørt til Næstved til afhøring, og barnet er blevet kørt til fødeafdelingen på Slagelse Sygehus til kontrol, og så tager de sociale myndigheder sig af barnet,« siger Bo Georg Petersen og tilføjer:

»Sagen fik heldigvis en glædelig slutning.«

Tidligere lørdag aften oplyste Bo Georg Petersen til B.T., at spædbarnet blev tvangsfjernet ved fødslen af de sociale myndigheder.

»Det var de sociale myndigheder, der var til stede på hospitalet, der anmeldte sagen til os,« sagde Bo Georg Petersen og tilføjede:

»Der er altså tale om et helt nyfødt barn, som stort set ikke er blevet undersøgt endnu. Nu frygter vi for barnets helbred. Lige nu koncentrerer vi os om at finde barnet, så det kan komme tilbage til sygehuset.«

Moren til barnet og et andet familiemedlem blev tilbageholdt af politiet på Slagelse Sygehus, oplyste Bo Georg Petersen.

Han sagde videre, at bedstefaren ikke vurderedes at være farlig.

Bo Georg Petersen var lørdag aften ikke blevet informeret om, hvorfor barnet skulle tvangsfjernes ved fødslen.