Boksestjernen Mikkel Kessler risikerer en juridisk afklapsning, når Retten i Glostrup fredag middag behandler en sag om et 217 år gammelt landhus, som Kessler købte i 2011 i Sengeløse på den københavnske vestegn.

Uden at have fået tilladelse til det begyndte Kessler via et anpartsselskab at rive den gamle bindingsværksbygning ned.

Da bestyrtede naboer slog alarm til Høje Taastrup Kommune, blev en bygningskonstruktør straks sendt af sted til matriklen på Frederiksholmsvej, hvor der blev nedlagt et såkaldt standsningspåbud om omgående at indstille al aktivitet på byggepladsen.

Alligevel fortsatte arbejdet med at ombygge et gamle bondehus, som Kulturarvstyrelsen havde forsøgt at beskytte ved at kategorisere det som »bevaringsværdigt«, og kommunen besluttede at politianmelde Kesslers selskab.

. - Det var en uanstændig fremgangsmåde, og selv om det nedrevne hus nu er blevet genopført og smukt renoveret, så har det alligevel været vigtigt for os, at det bliver statueret et mærkbart eksempel på, at sådan kan man ikke gøre, siger den konservative byrådspolitiker i Høje Taastrup, Laurids Christensen, til BT.

- Hvis ikke den slags overtrædelser af love og påbud for konsekvenser, risikerer vi jo, at det griber om sig. Og vi har altså adskillige fredede og bevaringsværdige bygninger, tilføjer han.

Laurids Christensen var formand for kommunens plan- og miljøudvalg i Høje Taastrup, mens nedrivningen og ombygningen stod på, og han håber, at retten vil give Mikkel Kessler »en bøde, der kan mærkes«.

Det er der også lagt op til i anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi, som BT har fået aktindsigt i. Her nedlægger anklageren påstand om en bødestraf på mindst 100.000 kr.

Mikkel Kessler købte huset af sit selskab for 2.091.000 kr., og ønskede oprindeligt at udvide det gamle hus. Det nægtede kommunen dog at give tilladelse til, og i stedet må Kessler nøjes med en ny kælder under den stråtækte idyl, der blandt andet skal rumme biograf, vinkælder og fitnessrum.