Den drabssigtede 34-årige JH (th) lejede blot et halvt døgn før, Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt med knivstik en Mercedes. Bilen er stadigvæk beslaglagt af Fyns Politi og JH nægter sig fortsat skyldig.
Den drabssigtede 34-årige JH (th) lejede blot et halvt døgn før, Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt med knivstik en Mercedes. Bilen er stadigvæk beslaglagt af Fyns Politi og JH nægter sig fortsat skyldig. Foto: Sonny Munk Carlsen / Privatfoto

41-årige Kenneth Peder Haugstrup, som natten til den 30. marts i fjor blev dræbt med to knivstik i ryggen og morgenen efter blev fundet livløs bag rattet af sin bil på Jakob Hansens Vej i Odense-bydelen Hjallese, havde på forhånd bestilt sin egen gravsten hos en lokal stenhugger.

Det kom frem, da den dræbtes søster onsdag eftermiddag i et nævningeting ved Retten i Odense blev ført som dagens sidste vidne i drabssagen, hvor 35-årige JH står tiltalt for at have begået knivmordet.

En tiltale han i øvrigt pure nægter og har nægtet lige siden sin anholdelse mindre et døgn efter gerningstidspunktet.Men der blev lyttet ekstra godt efter i retssalen, da storesøsteren til den dræbte afgav forklaring og beskrev, hvordan hendes fire år yngre lillebror blot tre uger før drabet havde givet hende telefonnummeret til den lokale stenhugger. Og indskærpet hende, at det var meget vigtigt, at hun havde nummeret.
Da Kenneth Peder Haugstrup få uger senere blev fundet dræbt, gik det i de følgende dage op for søsteren, at han forinden havde bestilt sin egen gravsten og præcist havde besluttet og aftalt med stenhuggeren, hvordan stenen skulle se ud.»Vi mødtes ude hos vores mors gravsted, og det var der, Kenneth gav mig telefonnummeret og sagde, at det var vigtigt, at jeg havde det,« sagde storesøsteren i sin forklaring, hvor hun også beskrev, at lillebroderen i perioder havde det psykisk dårligt og var angst, fordi han følte sig forfulgt og blev udsat for afpresning.

Drab i Odense


Den del havde moderen til hans to mindreårige sønner også fortalt tidligere på dagen. Og forklaret, hvordan både den tidligere HA-hangaround var under pres fra både Bandidos-rockere i Odense samt fra Dabaas-brødrene.

Dabaas-familien i Vollsmose er vidt forgrenet, og efternavnet har gennem årene optrådt meget hyppigt på retslisterne ved Retten i Odense i særdeles tunge straffesager.

»Kenneth havde en forestilling om, at han ikke ville blive ret gammel,« lød det fra ekskæresten. Hvilket han altså fik ret i.

krim


Det er i løbet af sagens første dag kommet frem, at mens den drabstiltalte 35-årige JH i flere perioder op til mordet var panisk angst for Kenneth Peder Haugstrup og igen og igen fik udstukket både enorme dummebøder og øretæver, så blev Kenneth Peder Haugstrup angiveligt afpresset "oppefra" af Hells Angels, som tidligere havde smidt ham ud af gruppen. Og de dummebøder, som han skulle betale til sine tidligere »brødre«, betød, at han i stadig højere grad afpressede JH.

Sagen fortsætter i morgen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.