Benedicte Strøm sigtet for vold mod sin søster. Her ankommern hun til Retten i Lyngby
Benedicte Strøm sigtet for vold mod sin søster. Her ankommern hun til Retten i Lyngby Foto: Claus Bech

I dag starter retssagen i Lyngby Ret mod den tidligere DR-vært Benedicte Strøm, der er anmeldt for vold mod sin søster, Henriette Strøm.

Ifølge anklagen skulle episoden have fundet sted i søstrenes fælles hus i Hellerup på Kildegårdsvej d. 12 maj i år. Her har søstrene hver deres andelslejlighed.

Ifølge anklageskriftet er Benedicte Strøm tiltalt efter den 'milde' voldsparagraf 244, for at have skubbet søsteren og slået hende flere gange i hovedet og på armene med knyttet hånd.

Henriette Strøm påstår, at søsteren Benedicte Strøm overfaldt hende efter et skænderi omkring et terrasse-projekt, som Henriette Strøm havde sat igang uden Benedicte Strøms accept.

Her skulle hun have fået et blåt mærke på armen, og en hævelse ved det ene kindben.

Benedicte strøm nægter sig skyldig i anklagen, og har tidligere nøjedes med at sige til BT, at hendes søster er 'lidt ustabil'.

Forud for retssagen fastholder den tidligere tv-vært sin uskyld, og siger nu:

- Jeg har ikke slået min storesøster. Hun er i mine øjne ude af balance. Jeg har ikke tidligere fortalt, hvor galt det er fat, men nu bliver jeg tvunget til at fortælle om det i retten, siger Benedicte Strøm, der har forsøgt at beskytte sin familie, og havde håbet til det sidste, at søsteren ville trække den falske anklage tilbage.

- Jeg har aldrig slået eller været involveret i slagsmål. Jeg har over de seneste tre år taget initiativ til fire mæglingstilbud i de mange huskonflikter med min storesøster - tilbud, som venner og nærmeste familie har fremsat. Min storesøster har sagt nej til alle tilbud. Også til politiet, da de forsøgte at få hende til at trække sagen tilbage i august og indgå i en personlig mægling med mig.

Din søster har en skadestueerklæring, der viser et blåt mærke og en hævelse. Hvordan har hun fået det?

- Det er i hvert fald ikke fra mig. Politiet har spurgt mig om det samme 20 gange, og jeg vil simpelthen ikke begive mig ud i gætterier. Men det er ikke fra mig, siger Benedicte Strøm, der fortæller, at det er hende, der er blevet truet - af søsterens kæreste:

- Jeg er blevet chikaneret i årevis. Det er blevet så grotesk, at hendes kæreste, møder op i min have og truer mig. Han har flere gange foran vidner sagt, at han vil brække begge mine arme, at jeg aldrig kan vide mig sikker, og at jeg skal se at få mig noget beskyttelse.

Har du anmeldt det?

- Ja, jeg har anmeldt det til politiet, og han må ikke længere komme i huset. I mine øjne vidner det også om min søsters manglende dømmekraft, at hun efter sin skilsmisse er blevet kæreste med en type, der truer kvinder på livet, siger Benedicte Strøm, der frygter at hun bliver dømt i sagen.

Det eneste vidne til den påståede voldsepisode er søsterens rumænske håndværker, der nu er stukket af til udlandet.

- I voldssager som min - hvor der ikke er vidner, er det domstolenes praksis at lægge anmelders udsagn til grund. Jeg risikerer derfor at blive dømt alene på min storesøsters påstand om, at jeg har slået hende. Men jeg accepterer ikke at få en voldsdom for noget, jeg ikke har gjort.

- Min advokat og jeg er enige om, at vi anker, hvis det bliver tilfældet. Problemet er, at der er samme retspraksis i næste instans. Undersøgelser viser, at færre end 5% bliver dømt på falsk anmeldelse, og så er det bare ærgerligt, hvis du lander i den kategori, siger Benedicte Strøm.

Der er kun afsat én dag til sagen i Lyngby Ret, derfor falder der dom allerede tirsdag eftermiddag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henriette Strøm.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.