En prominent HA-rocker var lørdag forbi det mindested, hvor pårørende og venner har lagt blomster for den skuddræbte 19-årige.
En prominent HA-rocker var lørdag forbi det mindested, hvor pårørende og venner har lagt blomster for den skuddræbte 19-årige. Foto: Malte Kristiansen

Det var ikke kun familie og venner fra lokalområdet, der lørdag eftermiddag lagde vejen forbi det mindested, foran indgangen til Høje Gladsaxe Centret, hvor der er blevet lagt blomster og stillet lys efter drabet på en 19-årige Jonathan Taboryski fredag aften.

Ifølge BTs oplysninger lagde en kendt og prominent HA-rocker også vejen forbi mindestedet.

Politiet har dagen igennem været sparsomt med oplysninger, og efterforskningsleder Charlotte Skovby vil hverken be- eller afkræfte, om der ligger et bandeopgør bag skuddrabet. Hun vil heller ikke fortælle, om Københavns Vestegns Politi er bekendt med, om den dræbte har relationer til HA.

Fordi Ka

gladsaxe

Mens politiet holder kortene tæt ind til kroppen, så er Gladsaxes viceborgmester, Trine Græse (A), noget mere åbenmundet. 

I en pressemeddelelse giver hun udtryk for, at skuddrabet har relationer til bandemiljøet.

- Det er vigtigt at understrege, at der er tale om et internt opgør mellem kriminelle grupper i hovedstadsområdet, og at almindelige borgere derfor ikke er mål for konfrontationerne, skriver Trine Græse.

Jonathan

- Det, vi som kommune gør, er, at vi forsøger at standse fødekæden til bandemiljøet. Det gør vi blandt andet ved at vores SSP-medarbejdere taler med de unge på skolerne og i fritidstilbuddene for at overbevise dem om, at der ikke er nogen fremtid i at vælge kriminalitet, tilføjer viceborgmesteren.

HA’s uoficielle talsmand, Jørn ’Jønke’ Nielsen fortæller til BT, at han ikke kender noget til, at det kendte HA-medlem skulle have besøgt mindestedet.

Jønke benægterat selv  at have kendskab til den dræbte, som ifølge BTs oplysninger er identisk med tømrerlærlingen Jonathan Taboryski.

Adspurgt om han kender til, om HA skulle være involveret i skudepisoden, svarer Jønke:

- Det har jeg ingen kommentarer til. 

BT har forsøgt at kontakte det kendte HA-medlem, der lagde vejen forbi mindestedet, men det har ikke været muligt at få fat i vedkommende.

Drabet på den 19-årige skete fredag aften omkring klokken 20, da en byge af skud haglede ned mod en gruppe unge mænd foran Høje Gladsaxe Centret.

Politiet anholdt kort efter drabet flere personer, men de blev alle løsladt igen. Charlotte Skovby oplyser lørdag aften, at der ikke er nogle nye anholdte i sagen.

I forbindelse med drabet efterlyser politiet desuden vidner, der har set en hvid Ford Ka med grønne flammeklistermærker og registreringsnummer:

FC 37922.

Bilen blev stjålet i Kokkedal fredag klokken 17.45 og blev fundet brændende på Nøkkerosevej i Emdrup lidt efter k. 20 fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.