Lyt til artiklen
De fleste danskere har prøvet at bestille nyt pas eller kørekort. Og de fleste ved, at det ikke altid er en lige stor fornøjelse

Men for Philip Lundsgaard, der gennem mange år har været kendt som radio- og tv-vært samt dj, har bestillingen af det nye kørekort udviklet sig til et sandt mareridt.

25. oktober i år var der nemlig indbrud hos Borgerservice i Hørsholm. Her blev der stjålet omkring 100 pas og 20 kørekort. Begge typer identifikation med vigtige oplysninger som eksempelvis CPR-nummer, der kan bruges til at bestille varer online med.

Et af de stjålne kørekort var, desværre for Philip Lundsgaard, hans. Og nu har sagen taget en ekstremt uheldig drejning for den nuværende Radio Nord-ejer.

Omkring en måned efter tyveriet fra Borgerservice i Hørsholm, der ligger i Rådhuset, fik Philip Lundsgaard en meddelelse fra et inkasso-firma, hvor det fremgik, at den iPad han havde købt over nettet ikke var blevet betalt. Problemet var bare, at Philip Lundsgaard aldrig havde købt en iPad.

Det havde de personer, som var i besiddelse af hans nye kørekort, og dermed CPR-nummer, nemlig gjort.

Det samme gentog sig ikke længe efter, hvor det drejede sig om skitøj for flere tusinde kroner. Begge gange kontaktede Philip Lundsgaard politiet og sin advokat.

- Det er det mest groteske, jeg nogensinde har været med til. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre, siger Philip Lundsgaard til BT.Efter problemerne har han kontaktet Hørsholm Kommune, for enten at få et nyt CPR-nummer eller få kommunen til at betale regningerne i forbindelse med udgifter til en advokat. Begge ting blev dog afvist, hvilket Philip Lundsgaard er meget utilfreds med.

- Jeg synes, det er dårlig stil af Hørsholm Kommune. Jeg har boet her hele mit liv, og der er ingen hjælp at hente. Jeg føler mig virkelig dårligt behandlet. Det er langt ude. Jeg kan risikere, at skulle modtage breve fra inkasso for evig og altid på grund af det her, siger han.

Hos Hørsholm Kommune er man meget ked af forløbet, men man har ingen intentioner om at betale Philip Lundsgaards eller andres regninger. Og det er ikke muligt at udstede et nyt CPR-nummer.

- Som jeg har skrevet til Philip Lundsgaard, så kan vi ikke dække hans udgifter til advokat. For vi har opbevaret passene og kørekortene sikkert. Og på et rådhus vil man altid have papirer med folks CPR-numre liggende. Men det er selvfølgelig meget beklageligt, at han har de her følgeskader på grund af det tyveri, siger Centerchef ved Hørsholm Kommune Betina Bojesen, der har haft korrespondence med Philip Lundsgaard.

- Han bliver nødt til at anmelde det til politiet, når det sker. Det er rigtig beklageligt og rigtig øv, men der er ikke noget, vi kan gøre, for man kan ikke få et nyt CPR-nummer, siger Betina Bojesen, der forklarer, at de stjålne pas og kørekort var opbevaret i et låst skab på Borgerservice, hvor der ligeledes var aflåst og beskyttet med alarm og videoovervågning.

Efter Philip Lundsgaard kontaktede politiet og ved hjælp af hans advokat gjorde det klart for inkasso-firmaerne, hvordan sagen lå, er inkasso-sagerne blevet droppet. Men siden han ikke kan få et nyt CPR-nummer, er der ikke meget, han kan gøre for at forhindre fremtidige online køb ved hjælp af hans kørekort og CPR-nummer. Han kan blot melde det til politiet.

- Det er en katastrofe. Jeg ejer flere forskellige firmaer. Tænk sig, hvis jeg bliver blacklistet af mine kunder, fordi jeg har inkasso-firmaer rendende, så kan jeg blive ruineret. Det kan ødelægge mit liv. Det kan godt være, at Hørsholm Kommune ikke har et juridisk ansvar, men de har et moralsk ansvar overfor deres borgere, siger han.

Har du oplevet noget lignende, eller er du en af de andre uheldige, der har fået sit ID stjålet fra Borgerservice i Hørsholm, så vil BT meget gerne høre fra dig. Du kan skrive til 1929@bt.dk