Et A4-ark papir på café-bordet. Et øjebliks uopmærksomhed - og de snedige tyve er stykket af med din dyre mobiltelefon.

Københavns Politi advarer mod tyvenes nye redskab - et enkelt ark papir, som de lægger på bordet over intetanende cafégæsters mobiltelefoner - og det samme gør Michella Laura, der for et par uger siden læste BTs artikel om de fingerfærdige tyveknægte.Metoden er simpel: Mens cafégæsten koncentrerer sig om det, der står på papiret, lister tyven hånden ind under det og napper telefonen.

- Jeg er så taknemmelig for, at jeg var opmærksom. Jeg opfordrer alle folk til at fortælle det videre, siger Michelle Laura, der holdt hovedet koldt og derfor stadig har sin iPhone.

Godt brugt papir
Hun sad for et par dage siden med computer og telefon foran sig på Cafe Kleist på Frederiksberg, da hun bemærkede to mænd, der skilte sig ud fra de andre gæster.

- Den ene af dem gik køligt hen mod mig, mens han foldede et stykke papir ud. Jeg lagde mærke til, at det var godt slidt, siger Michella Laura, der hurtigt regnede ud, hvad manden ville.

Så idet manden lagde sit papir over hendes telefon, flåede Michella Laura den i sikkerhed.

- Han virkede ikke engang chokeret over, at jeg havde opdaget ham. Det så ud som om han tænkte: Jeg prøver bare et andet sted, siger Michelle Laura.

Ny tendens
Og det er ifølge Københavns Politi slet ikke utænkeligt. Her beskriver indbrudsgruppen hos Station Bellahøj tendensen som stigende.

- Det er noget, vi har set rigtig meget på det seneste. Mit bedste råd er, at man ikke lader sin telefon ligge fremme, siger politiassistent Lars Mikaelsen, der opfordrer folk til at skærpe sanserne, hvis tyvene skulle dukke op.

- Hvis det sker, så kontakt politiet. Selv hvis de ikke slipper af sted med telefonen, vil vi gerne have oplysningerne at arbejde ud fra. Se, om der er andre i nærheden, der har lagt mærke til noget. Notér signalementet på gerningsmanden, bemærk i hvilken retning de går fra stedet, hvilke køretøj de bruger, siger Lars Mikaelsen.

Politiet beskriver gerningsmændene som mænd af østeuropæisk oprindelse, der er almindelig klædte, og i øvrigt ikke vækker opsigt. Ofte vil de arbejde i små grupper på to eller tre - og tilsyneladende er der flere hold, som er på spil i alle dele af København.

Oplever man en hændelse som beskrevet, opfordrer politiet til, at der straks ringes 114 - 112, hvis tyvene stadig er der.

Michelle Laura, der nåede at redde sin egen telefon, har endnu et godt råd:

- Sig det til alle, du kender. Det er ikke svært at opdage, hvis du bare ved, hvordan de gør, siger hun.