Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Det startede for år tilbage som en bitter nabostrid, og nu er en 55-årig mand fra Skævinge blevet idømt tre måneders betinget fængsel og en bøde på 130.000 kroner for vold mod sine naboer og for at have spærret en fælles vej.

Det skriver Retten i Hillerød i en pressemeddelelse.

Den 55-årige mand er blandt andet dømt for i fire tilfælde at have kastet hestemøg, vand og i enkelt tilfælde en gren på naboer, der passerede hans vej.

I et enkelt tilfælde fandt retten det dog ikke bevist, at der var tale om en voldshandling, da den 55-årige kastede vand på en forbipasserende nabo. Naboen havde nemlig flere gange slået ud efter den 55-årige med sin stok, og derfor blev vandkastet set som nødværge. I stedet blev den 55-årige dømt for at have trukket i den pågældende nabos stok, så han faldt ned i noget hestemøg - og derudover slog sin hånd.

Udover anklagerne om voldstilfælde, er den 55-årige også dømt for i 38 tilfælde at have spærret vejen ud for sin landejendom på ulovlig vis og dermed have overtrådt beredsskabsloven. Fordi der har været en strid om, hvem der havde ret til at færdes på vejen, havde den 55-årige i flere tilfælde blokeret vejen med blandt andet træer, hårde hvidevarer, fliser, grene og landbrugsmaskiner.

Den 55-årige mand og nabostriden om retten til at færdes på vejen ud for hans ejendom er ikke ny for retten.

Tilbage i 2014 blev samme mand nemlig idømt 30 dages betinget fængsel og en bøde på 70.000 kroner samt tvangsbøder, fordi han ligeledes dengang havde udøvet vold mod naboer og spærret sin vej.

BT har tidligere beskrevet, hvordan der er tale om Birkehøjvej i Meløse i Nordsjælland, hvor den nu 55-årige mand tilbage i 2014 havde spærret vejen med trådhegn og lagt grene i vejen for sine naboer.

Dengang faldt en 57-årig kvindelig nabo over trådhegnet og meldte sagen til politiet.

Udover de tre måneders fængsel og bøden på 130.000 kroner får den 55-årige mand også konfiskeret sin rendegraver og en møgspreder.