Karina Vity Dahl-Olsen har fået kopieret sin nummerplade. Den forfalskede nummerplade sidder ovenikøbet på en bil præcis magen til hendes egen. Det betyder, at hun har fået et klip i kørekortet, en fartbøde på 3000 kroner og en p-bøde fra den anden ende af landet.

- For en uge siden fik jeg en p-bøde fra Aalborg. Men jeg bor omkring Holbæk på Sjælland, og det var fra en aften, hvor jeg var alene hjemme med børnene. Jeg troede først, at det var en P-vagt, der havde set forkert. Men i går fik jeg et brev om, at jeg var blevet taget i en fotofælde, hvilket betød, at jeg fik en bøde på 3000 kroner og et klip i mit kørekort, siger en rystet Karina Vity Dahl-Olsen til bt.dk

Til hendes store forundring kunne hun genkende sin egen bil og sin egen nummerplade. Men kvinden på billedet fra fotofælden, kunne hun ikke genkende.

- Jeg kunne jo godt se, at det var en bil nøjagtig magen til min med samme nummerplade. Men det var i hvert fald ikke mig. Jeg sad på arbejde på det tidspunkt, billedet er taget. Det kan jeg bevise, da vi har et system på mit arbejde, hvor man stempler ind, når man møder og går. Men det er også tydeligt at se på billedet, at det ikke er mig, siger hun.

Hverken Karina Olsens bil eller nummerplade er blevet stjålet. Derfor tog hun på politistationen torsdag, hvor de anerkendte hendes sag og godskrev hendes fartbøde og klip i kørekortet. Men Karina Olsen frygter, at mareridtet først lige er begyndt.

- Alt, hvad hun laver fremadrettet, skal jeg forklare mig ud af. Det vil være mig, de i første omgang kommer efter, hvis hun laver noget ulovligt. Der er jo kun mig, de kan tage fat i, siger en fortvivlet Karina Olsen.

- Det bliver hamrende besværligt for mig, hvis jeg skal dokumentere og forklare, hver gang hun laver noget ulovligt. Men tænk på, hvis hun kører fra regningen på en tankstationen, eller hvis hun kører en ned en dag, siger hun.

- Det er møgirriterende, men politiet har ikke så meget at gå efter, siger Karina Olsen, der har lagt et billede fra sin fartbøde op på Facebook, hvor hendes opdatering er blevet delt mere end 15.000 gange.

Det har allerede ført til en enkelt konkret henvendelse, der er blevet sendt videre til Politiet.

I 2010 beskrev Jyllands Posten, hvor billigt det er at købe forfalskede, danske nummerplader. For 260 kroner er det muligt at købe en dansk nummerplade, og det er ikke usædvanligt, at den ulovlige nummerplade sidder på en bil nøjagtig magen til den, hvor den originale nummerplade sidder. Dermed er det svært for politiet at se forfalskningen, når de søger i deres system.
Nøjagtig som i Karina Vity Dahl-Olsens tilfælde.

- De ligner danske nummerplader rigtigt meget, og på den måde kan man køre rundt herhjemme i årevis. Det er ren plat, og der er mange biler, vi aldrig opdager, sagde Mogens Knudsen, leder af Københavns Politis færdselsafdeling, til Jyllands Posten tilbage i 2010.