En 20-årig kammerat til de fire dræbte var tilfældigvis den første på ulykkesstedet. På det tidspunkt stod det ikke klart for ham, at han rent faktisk kendte de fire unge mænd.
En 20-årig kammerat til de fire dræbte var tilfældigvis den første på ulykkesstedet. På det tidspunkt stod det ikke klart for ham, at han rent faktisk kendte de fire unge mænd. Foto: Andreas Beck / Privat

En ven til de fire dræbte fra Havdrup var første mand på ulykkesstedet. Han kom tilfældigt kørende i en taxa kort efter dem, og gav sammen med taxachaufføren førstehjælp uden at vide, at han kendte de forulykkede.

- Der var helt stille, og det var svært at se noget, for det eneste lys kom fra lygterne fra den forulykkede bil, der lå i grøften. En person lå på cykelstien, en anden lå i buskadset, og de to sidste sad vist i resterne af bilen.

Sådan fortæller en 20-årig mand, der natten til søndag var første mand på det sted, hvor fire unge mænd var kørt galt kort forinden.

Han kom ved et tilfælde kørende i en taxa lige bag dem, da solo-ulykken indtraf, og gav sammen med en taxachauffør gav han førstehjælp til de fire.

- Jeg havde selv været til fest et andet sted, og kunne pludselig se, at der lå glasskår og et udstødningsrør ved vejen. Vi holdt ind til siden, og sammen med taxachaufføren gav vi os til at løbe rundt på uheldsstedet for at se, om vi kunne yde førstehjælp til nogen af de tilskadekomne, fortæller den stærkt berørte 20-årige kammerat til B.T.

Ulykke

- Vi mærkede efter, om der var puls og hjerteslag, for vi ville rigtig gerne give førstehjælp, hvis der var liv. En af de unge fyre i bilen havde puls, og kort efter kom politi, ambulancer og brandbiler frem, tilføjer han.

De var fantastiske mennesker

På det tidspunkt stod det ikke klart for ham, at han rent faktisk kendte de fire unge mænd.

- Det opdagede jeg først i senere samme dag, og det gjorde bare chokket endnu værre. Jeg har gået i folkeskole og til fodbold med dem, og ligesom alle andre i Havdrup kendte jeg dem som nogle perfekte mennesker. De var virkelig fantastiske og klikkede godt sammen med alle.

- Det er forfærdeligt og slet ikke til at forstå, at de skulle blive udsat for sådan noget.

Tre af de unge i alderen 18-19 år blev dræbt på stedet, da de i en lånt Opel Astra mistede herredømmet over bilen, mens en fjerde kammerat hele søndag kæmpede for livet i en respirator på Rigshospitalets Traumecenter i København. Han måtte dog opgive kampen og døde af sine kvæstelser natten til mandag.

Mindet med blomster og lys

Søndag  strømmede familie og venner til ulykkesstedet for at lægge blomster og for at mindes de omkomne.

Ulykke

Ulykke

Med tårerne trillende ned ad kinderne og armene trøstende om hinanden samledes unge og ældre fra byen Havdrup i går på landevejen fra Roskilde mod Køge.

Et væld af blomster og tændte lys vidnede om, præcist hvor et urokkeligt vejtræ kl. 03 natten til søndag satte en tragisk stopper for fire unge mænds glade bytur.

Ulykke køge

Ifølge politiet tyder det på, at de fire unge kørte langt hurtigere end de 80 km/t, som er fartgrænsen på landevejen, og desuden har der formentlig været glat i den frostklare nat.

- De mister herredømmet i en blød kurve, glider ud og rammer et vejtræ, så bilen bliver delt i to. Vi har haft en bilinspektør ude at se på ulykkesstedet, og han mener, at de har kørt mere end 150 km/t, siger vagtchef Martin Hockerup fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Som det er fast rutine efter alvorlige trafikulykker skal blodprøver fra de involverede forsøge at fastslå, om de har været påvirket af alkohol.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.