Ved du noget? Kender du noget til sagen? Skriv til os på 1929@bt.dk eller på vores side på Facebook.

Den nordjyske købmand, der lørdag eftermiddag blev stukket ned af en ung mand i sin butik, er stadig i kritisk tilstand.

Der gik chokbølger gennem den lille himmerlandske by Suldrup lørdag, da rygterne om overfaldet på byens købmand bredte sig.

Lørdag eftermiddag blev indehaveren af byens Spar-købmand tilsyneladende helt umotiveret overfaldet af en ung mand på 20 år, som stak den 55-årige købmand flere gange med en kniv.

To kunder overmandede hurtigt gerningsmanden, som blev tilbageholdt, indtil politiet nåede frem.

Købmanden blev i al hast kørt til Aalborg Universitetshospital med politieskorte, og mandag formiddag lyder det fra politiet, at hans tilstand stadig er »meget alvorlig« og livstruende.

»Der er ingen ændringer i hans tilstand. Den er stadig meget alvorlig, og han ligger i kunstig koma,« lyder det fra efterforskningslederen på sagen, vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi.

Købmand forsøgt dræbt i sit supermarked - kæmper for livet

Det er stadig en gåde for politiet, hvorfor den 20-årige mand pludselig gik løs på købmanden.

»Vi kender overhovedet ikke årsagen. Det virker helt umotiveret. Efterforskningen vil vise, om der er et motiv til forbrydelsen, eller om der er tale om et helt tilfældigt overfald,« siger efterforskningslederen og tilføjer, at der indtil nu ikke er noget i vidneafhøringerne, der antyder et motiv.

BT har været i kontakt med fungerende butikschef Brian Villadsen, men hverken han eller andre i butikken ønsker at udtale sig, så længe købmandens tilstand er kritik.

På butikkens side på Facebook skriver Brian Villadsen, som normalt er frugt- og grøntansvarlig i Spar Suldrup, på vegne af de ansatte i butikken, at både personale og kunder søndag var samlet i butikken for at tale om lørdagens hændelse. De ansatte, der var i butikken under overfaldet lørdag, har fået tilbudt psykologhjælp. Også kunder, der overværede overfaldet, vil få tilbudt krisehjælp, skriver han og fortsætter:

'Vi i Suldrup har haft en efter omstændighederne god dag. I kunder har været fantastiske og taget stor hensyn til, at vi endnu ikke har det store overskud til at snakke. Så længe der ikke er afgørende nyt omkring Finns tilstand vil vi selvfølgeligt fortsat kunne virke lidt lukkede.'

Han slutter opslaget af med at takke kunder og byens beboere for hjælp og støtte.

Flere kunder fortæller til TV2 Nord, at de er dybt berøte og rystede over episoden.

»Jeg synes, det er rædselsfuldt, og man bliver utryg og ked af det, siger Hanne Larsen til tv-stationen. Hun kender ejeren personligt og er også en af butikkens faste kunder.

Andre kunder er chokerede over, at et så frygteligt overfald kan finde sted i deres normalt så fredelige by.

Flere kunder har også givet udtryk for deres bestyrtelse og medfølelse på butikkens side på Facebook.

'Alle i lokalområdet tænker meget på jer og undrer sig, hvordan kunne noget sådan ske i vores lokalområde,' skriver Allan Lund Sørensen blandt andet.

'Hvor er det meningsløst, at du er blevet overfaldet og hårdt såret. Håber, du meget snart er frisk igen,' skriver Janne Lilian Korsgaard.

Og Helene Nielsen er blot én af de mange, der sender varme tanker og medfølelse:

'Finn og Lone, deres familie, de ansatte og tilstedeværende under episoden får rigtig mange tanker denne vej fra i denne tid. Det er så frygteligt. Krydser fingre for det bedste, og sender de varmeste og tanker. Fuld opbakning herfra.'

Den 20-årige mand blev i weekenden fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Efterforskningslederen vil dog ikke bekræfte forlydender i pressen om, at gerningsmanden skulle være psykisk syg.

»Retten har vurderet, at gerningsmanden kan have været påvirket af psykiske faktorer, som skal undersøges nærmere. Derfor har man valgt at fængsle ham på en psykiatrisk afdeling,« siger Frank Olsen.

Den 20-årige er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger.