Politiets bandeenhed afslørede i går et stort lager af skarpladte automatvåben og sprængstoffer i kælderen under ungdomsbolig i Gentofte

Bandeenheden ved Københavns Politi gjorde i går lidt af et scoop.
I en kælder under nogle ungdomsboliger i Gentofte fandt man et våbenlager stort nok til at kunne udruste en mindre hær. Et skarpladt oversavet jagtgevær, en riffel med kikkertsigte, adskillige pistoler, flere halvautomatiske geværer, maskinpistoler, ammunition, lyddæmper, håndgranater og andre eksplosive stoffer, var alle at finde i den ulovlige våbensamling.

En 25-årig mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han fik i dag opretholdt sin anholdelse i tre daøgn ved dommervagten i København.
- Vi kender ham faktisk slet ikke i forvejen. Og da slet ikke fra bandemiljøerne, fortæller en let undrende chef for bandeenheden Henrik Svindt til bt.dk.
- Det var et tip fra nogle årvågne naboer, der fik os på sporet. Vi ransagagede kælderrummene i går blandt andet med bombehunde, og så fandt vi lageret, fotæller han.

Der var ved den 25-årige mands fremstilling i dag en god portion diskussion. Dommeren mente, at manden burde have været fremstillet i retten Lyngby, da han ikke er bosiddende i Københavns Politikreds.

Det endte dog med at manden blev fremstillet.