Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Tirsdag morgen klokken 8.20 har der været et skyderi ved politigården i Albertslund. Det oplyser Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Københavns Vestegns Politi blev en politibetjente - angiveligt en hundefører - ramt af skud i hovedet tirsdag moprgen omkring klokken 8.20. Politiet oplyser, at politibetjentens tilstand er alvorlig, men at han er uden for livsfare. De pårørende er blevet underrettet.

Politiet oplyser desuden i en pressemeddelelse, at en 26-årig dansk mand er blevet anholdt for skudepisoden. Manden er i forvejen kendt af politiet og vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag ved Retten i Glostrup sigtet for drabsforsøg.

»Alt tyder på at gerningsmanden handlede alene og at der er tale om en gal mands værk,« lyder det, ligesom politidirektør Mogens Lauridsen fortæller, at der formentlig er tale om en psykisk syg mand.

Manden blev anholdt i Taastrup i nærheden af Roskildevej, og BT erfarer i den forbindelse, at den anholdte havde krudtslam på hånden, da han blev pågrebet, mens TV 2 erfarer, at den anholdte før har skudt efter politiet med en softgun.

I de efterfølgende timer skærpede politiet bevogtningen ved alle landets stationer med tungt bevæbnede politibetjente. Den ekstraordinære sikkerhed blev dog ophævet, efter politiet havde anholdt den formodede gerningsmand.

Lars Løkke Rasmussen: Jeg er dybt rystet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er dybt rystet over de voldsomme begivenheder i Albertslund tirsdag morgen. Ifølge statsministeren blev hundeføreren ramt, mens han var på vej til arbejde.

»Jeg er dybt rystet over, at en politimand er blevet skudt ved Politigården i Albertslund. At en politimand på vej på arbejde er blevet skudt, er på alle måder forfærdeligt at tænke på. De mænd og kvinder, der hver dag går på arbejde for at passe på os alle, skal ikke leve i frygt, når de færdes rundt i Danmark,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en udtalelse til medierne og tilføjer:

Mine tanker går til politimanden og hans pårørende – jeg kan ikke forestille mig, hvad de gennemgår disse timer. Mine tanker er også hos de ansatte på Politigården i Albertslund, der må være i chok oven på den brutale nedskydning af deres kollega.«

Fulgte mandens flugtrute

BT's mand på stedet kunne tidligere tirsdag fortælle, at politiet var i færd med en kæmpe aktion i et industrikvarter ved Husby Allé i Taastrup. Der var betjente fra Politiets Aktionsstyrke (AKS) og fire hundepatruljer til stede. AKS er en specielenhed, der er uddannet til at løse særlig farlige opgaver.

Politiet skulle angiveligt have fulgt gerningsmandens flugtrute efter skyderiet. Området blev lukket helt ned af politiet.

Foto: Henrik R. Petersen
Vis mere

I timerne efter skyderiet var politiet til stede ved politigården i Albertslund og i højeste alarmberedskab. Der var både betjente i uniform og civil, og de bar skarpladte maskinpistoler og hjelme. Der var også indkaldt forstærkninger fra nabopolitikredsen, Københavns Politi, ligesom der ankom adskillige teknikere til gerningsstedet for at sikre sig spor. Et kæmpe område omkring politigården blev desuden afspærret, og ingen fik lov at nærme sig afspærringerne. BT's udsendte meddelte, at der klokken 10.30 ankom en ambulance og akutlæge til gerningsstedet.

På grund af politiets arbejde var der længere rejsetid med S-tog ved Taastrup station.

Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund.
Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Foto: Henrik R. Petersen
Vis mere

Politiet pegede på civil med maskinpistol

Efter skudepisoden blev alle forbipasserende gelejdet væk fra området omkring politigården med råb og fagter. BT's journalist fortalte, at stemningen var hektisk og politifolkene var meget nervøse. »De stoler ikke på nogen ovenpå skudepisoden,« lød det.

En mand har netop forladt en institution indenfor afspærringerne, men omgående pegede en betjent på ham med sin maskinpistol og råbte, hvad han dog lavede der. Efterfølgende fik manden dog lov til at forlade området.

De mange forsamlede fotografer og journalister fik desuden besked på at de omgående skulle lægge sig ned på maven, hvis der bliver skudt.

Politigården i Albertslund ligger på Birkelundsvej 2 - midt i et tæt beboet område og blot 500 meter fra Herstedvester Skole. Der ligger også en børnehave i området.

Den seneste tid har budt på adskillige skyderier på den københavnske vestegn på det seneste. Natten til mandag måtte en 33-årig mand hasteopereres på Rigshospitalets Traumecenter efter at være blevet ramt af et skud i Søborg, og for lidt over en uge siden blev en mand ramt i knæet ved en vandpibecafé i Taastrup. Om der er en sammenhæng mellem skyderierne, forlyder der foreløbig intet om.

Hertil er det heller ikke mere end to måneder siden, at to politifolk blev skudt, da de var ved at anholde en hashhandler på Christiania. Den ene blev udskrevet efter en uge, men den anden betjent blev alvorligt såret.

Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund.
Tirsdag morgen har der været et skyderi ved politigården i Albertslund. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Andre læser også