Bevæbnet med en stor køkkenkniv forsøgte en mand ved middagstid at true sig til at få udleveret penge i skranken i Danske Bank på Torvet i Ringsted. Politiet mener, gerningspersonen kan være den samme person, som lørdag stod bag et økseoverfald på to personer ved en tankstation i Birkerød.

Mandag lidt over middag røvede en mand Danske Bank i midten af den midtsjællandske by Ringsted. Manden slap af sted med et endnu ukendt kontantbeløb. I en pressemeddelelse oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at man arbejder med den teori, at manden bag bankrøveriet kan være den samme, som med en økse lørdag aften angreb et par på en tankstation i Birkerød.

I pressemeddelelsen skriver politiet følgende:

'Midt- og Vestsjællands Politi arbejder ud fra en tese om, at gerningsmanden til røveriet kan være identisk med gerningsmanden, der lørdag stod bag et økseoverfald på en tankstation i Birkerød. Politiet er massivt til stede i Ringsted-området med henblik på efterforskning af røveriet og eftersøgning af den mistænkte mand.'

I pressemeddelelsen har politiet samtidig frigjort et billede af den mistænkte gerningsmand.

Billede af røveren fra Danske Bank i Ringsted mandag. Vis mere

Hvis man ser den mistænkte person, så vil opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til, at man kontakter dem på 114.

»Nu koncentrerer vi os om at fange gerningsmanden uanset, om det også er ham, der stod bag angrebet i Birkerød. Og her håber vi, at borgerne vil hjælpe os. Hvis man ser den efterlyste bil eller personen, så skal man kontakte os, men man skal ikke kontakte manden,« siger Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

»Hvis der er tale om den samme person som fra Birkerød, så er han farlig, så skal man holde sig fra ham og under ingen omstændigheder kontakte ham,« siger Carsten Andersen.

Menneskejagt

Alarmen om bankrøveriet blev slået klokken 12.26. Politihunde og betjente forsøger at få færden af gerningsmanden. Han beskrives som cirka 25 år, 1,75 meter høj og spinkel, mørkt hår, ikke-etnisk dansk af udseende.

Han var iført bordeauxfarvet jakke, mørke bukser og sko med lyse såler.

Til BT fortæller vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard, at politiet er »massivt« til stede ved Danske Bank på Torvet 6 i det centrale Ringsted.

»Lige nu er vi massivt til stede ved banken, og vi prøver at få klarlagt, hvad der er sket, og om gerningsmanden er flygtet i et køretøj og i så fald, hvilken retning han er flygtet. Vi har politi, hundepatruljer og efterforskere på stedet, hvor vi også skal snakke med personalet,« forklarer Martin Bjerregaard.

I en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi fremgår det nu, at bankrøveren flygtede i en stjålen bil af mærket Hyundai Getz. Bilen er sølvgrå og er fra årgang 2003. Den har nummerpladen 'VJ57665'.

Flugtbilen blev stjålet søndag aften omkring klokken 22.35 på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter. Bilen blev stjålet med nøglerne i tændingen, oplyser politiet.

Politiet ønsker offentlighedens hjælp til at finde frem til bilen og røveren.

Sjældne bankrøverier

Martin Bjerregaard fortæller, at bankrøveren kom ind i banken klokken 12.26 mandag, og her brugte han en brødkniv til at true personalet, der udleverede et ubestemt kontantbeløb:

»Der er heldigvis ikke nogen i banken, der er kommet noget til skade,« siger Martin Bjerregaard.

Bankrøveren er fortsat på fri fod, og derfor håber Midt- og Vestsjællands Politi, at folk, der har været i området på tidspunktet for røveriet, har set noget til røveren.

Den vagthavende hos politiet fortæller også, at det efterhånden er en sjældenhed, med bankrøverier herhjemme.

»Det skyldes, at bankerne har gjort det meget svært for folk at røve dem. Mange banker er enten pengeløse, eller også har de en tidslås på, så en bankrøver typisk skal vente 10-15 minutter på at komme til pengene. Og det har de færreste bankrøvere nerver til at vente på,« siger vagtchefen.

Har man set den formodede gerningsmand vil Midt- og Vestsjællands Politi gerne høre fra en. Man kan kontakte dem på 114.