28.000 puff bars, 25.000 cigaretter og knap 200 flyttekasser med kopivarer i form af blandt andet Balenciaga, Gucci, Luis Vuitton og Dior.

Det har Skattestyrelsen i samarbejde med andre myndigheder beslaglagt på to adresser i Herlev i midten af maj måned.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Kontrollerne blev gennemført på baggrund af et tip fra Fødevarestyrelsens Rejsehold om erhvervsmæssigt salg fra lokalerne. Den ene adresse fremstod som en butik, mens den anden adresse var et lager til butikken.

Samlet har Skattestyrelsen beslaglagt varer, hvor den manglende afgift udgør knap 400.000 kroner. Dertil kan der blive tale om en bøde for manglende afgifter.

»Dette er vores andet store beslag af puff bars inden for kort tid. For nylig beslaglagde vi i en webshop blandt andet 18.000 puff bars, og nu har vi fundet endnu flere,« siger Anne Sofie Hedemann, underdirektør i Skattestyrelsen.

»Det er bekymrende, at vi kan finde så store mængder, når de ikke må sælges i Danmark. Derfor har vi også både styrket og målrettet vores kontrol mod nikotinprodukter og tobak mere generelt. Denne aktion viser, at samarbejdet myndigheder imellem er afgørende for en effektiv kontrolindsats.«

Puff bars må ikke sælges i Danmark, og det er ikke første gang, styrelsen har beslaglagt store mængder af det ulovlige nikotinprodukt.

Under aktionen blev der beslaglagt knap 200 flyttekasser med kopi-mærketøj. 

Her assisterede National enhed for Særlig Kriminalitet Københavns Vestegns Politi med vurderingen af kopi-mærketøjet og den efterfølgende beslaglæggelse, da politiet kunne konstatere, at der var tale om kopier af flere kendte mærkevarebrands. 

Det er NSK, der står for den videre efterforskning og eventuelle strafforfølgning i sagen om kopi-mærketøjet.

Kopi-mærketøjet omfatter tøj af blandt andet mærkerne Balenciaga, Gucci, Luis Vuitton, Moncler, Kenzo Paris, Hugo, Moose, Givenchy, Prada, Stone Island, Burberry og Dior.