En 24-årig kvinde blev tirsdag idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste i Retten i Roskilde. Kvinden er dømt for at køre i høj fart, mens hendes eksmand klyngede sig til biltaget.

Anklagerfuldmægtig Catharina Feldthaus fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi fortæller til BT, at manden ifølge sin forklaring ikke kunne nå at hoppe af bilen, inden kvinden begyndte at køre af sted.

Hele sagen bunder i uenighed om samværet med parrets fælles 2-årige barn. Kvinden havde taget barnet fra parrets bopæl i Jylland og var kørt til Ringsted-området. Da kvinden ville køre fra området, kastede manden sig op på bilen, men kvinden kørte alligevel videre.

»I anklageskriftet er kvinden blevet dømt på en fart op til 70 km/t, men vidner siger, at hun har kørt alt fra 60 til 80-90 km/t,« fortæller Catharina Feldthaus.

Kvinden nåede at køre tre kilometer med manden på taget, inden det lykkedes ham at slå hul på forruden, så han kunne krænge sig ned i bilen og hive i håndbremsen.

Flere vidner fortæller ifølge en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi, at de først troede, de var vidner til en filmoptagelse, eller at det var for sjov.

Men det var altså ikke tilfældet, og manden fortalte, at han var meget bange.

»Han har udtalt, at han var bange. Selvfølgelig for sin egen sikkerhed, men også for andre trafikanter,« siger Catharina Feldthaus.

Manden har slået den hånd, som han smadrede bilruden med, men er ellers uskadt.

Kvinden og hendes advokat har bedt om betænkningstid, så nu har de 14 dage inden de skal fortælle, om de vil anke til landsretten, fortæller Catharina Feldthaus.