Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: NILS MEILVANG

Fredagen var ekstra våd for en stor del danskere, der var indbudt til steg, øl og snaps. Men den våde del af julefrokostmenuen passer som bekendt ikke godt sammen med en køretur. Det måtte mindst 58 bilister sande i løbet af fredagen og natten til lørdag.

En rundringning til ni af landets 12 politikredse viser, at politiets kampagne mod spritbilisme bar frugt fredag.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt således 10 for spritbilisme i løbet af fredagen og natten til lørdag.

- Det er mere end, hvad vi normalt tager ind, men med den styrke, vi har sat ekstra ind i Herning, vil man også tage flere ind, siger vagtchef Jens Claumarch og henviser til, at ni af de 10 spritbilister alle blev stoppet på Herning-egnen.

Netop i og omkring Herning var færdselspolitiet sat ekstra ind mellem klokken 13 og 21 fredag som en del af december måneds landsdækkende kampagne, de såkaldte juleeftersyn.

Det er dog ikke alle politikredse, der gennemførte razziaer fredag nat, men på Fyn havde man travlt. Alene i nattetimerne stoppede Fyns Politi 11 spritbilister, og det er »mange på en nat«.

Hos Københavns Vestegn Politi har man haft otte spritbilister, hvilket ikke er meget mere and almindeligvis, forklarer vagtchef Peter Grønbæk.

- Det er ikke ekstremt højt, men det er da nok over gennemsnit. Det er primært i løbet af natten, man har taget en del, fordi der ikke har været synderligt travlt i øvrigt, og så har man kørt en del på færdslen i nat, siger Peter Grønbæk.

I København havde man en rolig nat på vejene. Ni blev i løbet af fredagen taget for at køre i påvirket tilstand, men bare to var med en for høj alkoholpromille. Københavns Politis Task Force Pusherstreet ved Christiania fangede syv bilister, som kørte narkopåvirket.

De tilsyneladende sikreste veje var fredag at finde i Syd- og Sønderjyllands politikreds, hvor man blot anholdt to for spritbilisme, mens man på Bornholm ikke fangede en eneste.

Færdselspolitiets kampagne mod spritbilisme kører alle fredage og lørdage hele december måned i alle landets politikredse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.