Mens mange af landets politikredse havde ekstra travlt fredag aften, så ramte travlheden først for alvor lørdag aften og natten til søndag hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det forklarer vagtchef Jan Stokholm til BT.

- Af en eller anden grund så fik vi først ekstra travlt i aftes på grund af julefrokosterne. Det var folk, der fik bøder for ikke at have opført sig ordentligt, og i en række af sagerne var det mange ældre, som havde fået for meget at drikke.

Juletravlheden betød derfor, at man måtte tage utraditionelle metoder i brug for at få plads til alle i den stuvende fyldte detention.

- Der var så meget tryk på, at vi måtte lave en dobbeltseng til et kærestepar i samme rum. De var tidligere på natten kommet op at toppes, men jeg må sige, at jeg lurede lidt, da jeg mødt ind i morges og så at der var redt op til to.

Parret - en 22-årig mand og en 30-årig kvinde - var ved 1-tiden i nat røget i totterne på hinanden på et værtshus i Brørup mellem Esbjerg og Kolding:

- Idet en mand, så forsøger at skille dem ad, så var det pludselig ham, der var deres fjende, så vi endte med at tage dem med herind, hvor de fik lov at overnatte et par timer, indtil den enes mor hentede dem.

Travlheden gjorde også, at en del fulderikker fik et gratis lift hjem.

- Det gjorde også, at vi måtte køre nogle stykker hjem, som vi normalt havde givet en overnatning i detentionen. Men sådan er det jo, når man ekstra travlt.

Og dobbeltsengen?

- Den står der endnu, oplyser vagtchefen.