Sønnen til den dræbte pædagog Judy Meiniche Simonsen er bitter over, at ingen lyttede til hans mor, før det var for sent. Det siger han efter at have set Arbejdstilsynets stærkt kritiske rapport om bostedet Blåkærgård.
Sønnen til den dræbte pædagog Judy Meiniche Simonsen er bitter over, at ingen lyttede til hans mor, før det var for sent. Det siger han efter at have set Arbejdstilsynets stærkt kritiske rapport om bostedet Blåkærgård. Foto: Morten Dueholm / Politiet / Privat

Sønnen til den dræbte pædagog Judy Meiniche Simonsen er bitter over, at ingen lyttede til hans mor, før det var for sent. Det siger han efter at have set Arbejdstilsynets stærkt kritiske rapport om bostedet Blåkærgård.

Han var klar over, at hans mor havde et risikobetonet job. Og han var også klar over, at hans mor forgæves havde søgt væk fra bostedet Blåkærgård, hvor hun arbejdede som pædagog. Men at moderens arbejdsforhold var så horrible, som en rapport fra Arbejdstilsynet netop har fastslået, ryster ham.

Efterlysning


Kris Simonsen er søn af den nu afdøde pædagog Judy Meiniche Simonsen, der mellem den 7. og 8. februar blev dræbt af en psykisk syg beboer fra bostedet Blåkærgård ved Viborg.

Arbejdstilsynet retter i en netop færdiggjort rapport stærk kritik mod arbejdsforholdene på bostedet, og det vækker harme hos Kris Sørensen.- Ud fra min viden om, at min mor har råbt vagt i gevær flere gange, er det ret ubehageligt. Jeg er ked af, at min kære mor skulle miste sit liv i et arbejde, som hun udførte efter bedste evne, siger sønnen.

Arbejdstilsynet understreger blandt andet, at ’der er arbejdssituationer på bostedet Blåkærgård, hvor der er akut og alvorlig risiko for, at ansatte bliver udsat for vold og/eller trusler om vold.’ Og at vold som knivoverfald, knytnæveslag, kvælertag og dødstrusler og var en naturlig del af den arbejdsdag, som Judy Meiniche Simonsen havde som ansat på stedet.

Blåkærgård


- Bare fordi, der er en eller anden ledelse, der har ment, at man kunne spare nogle penge ved at negligere de problemer, der åbenlyst var, har det skabt dårlige arbejdsforhold, og det er gået ud over min mor. Jeg har intet til overs for det sted, siger Kris Sørensen.

Sønnen fortæller, at Judy Meiniche Simonsen i en længere periode havde søgt væk fra Blåkærgård, og at hun var meget aktiv i sin jobsøgning. Desværre nåede den 46-årige pædagog ikke at få et nyt job, før det var for sent.

- Der er så mange alarmklokker, der burde have ringet for længe siden. Der var meget, som min mor ikke kunne fortælle os på grund af sin tavshedspligt, men hun fortalte blandt andet, at de havde fået at vide, at verbale overfald bare var en del af jobbet. Og at en kollega var nødt til at låse sig selv inde på toilettet i frygt for en beboer, der var gået amok, siger Kris Simonsen.

Blåkærgård


Judy Meiniche Simonsen blev dræbt af den psykisk syge beboer Kristian Heilmann, der på en udflugt sammen med den kvindelige pædagog, så sit snit til at tage livet af hende og efterlade hende nøgen ved et ishus i et skovareal nær Viborg.

Den 46-årige Judy Meiniche Simonsen efterlader sig foruden sin søn Kris Simonsen også en datter og en ægtemand. En måned efter drabet er det ufattelige tab er så småt ved at gå op for den amputerede familie, fortæller Kris Simonsen.

- Vi er blevet mere fattede omkring det og er begyndt at forstå det. Så det går lige så stille fremad. Langsomt.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.