Tv-selskabet Strix og journalist Jacob Juhl er idømt bøder på 20.000 kroner for at krænke en mands privatliv.

København. Det var ikke i orden, da journalist Jacob Juhl i TV3-programmet Forfulgt fremviste et privat dokument om en navngiven mand, som i udsendelsen blev omtalt som stalker.

Københavns Byret har derfor har idømt Jacob Juhl og produktionsselskabet bag programmet, Strix Television A/S, i alt to bøder på 20.000 kroner.

Det oplyser anklager ved Københavns Politi Jakob Buch-Jepsen.

Dokumentet, der både blev omtalt og til dels vist frem, handlede om en mentalundersøgelse. Det var ikke relevant for udsendelsen, mener Københavns Byret.

- Retten har fundet, at de dømte i forbindelse med udsendelsen, som blev sendt 3. oktober 2012 og adskillige gange derefter, har foretaget en uberettiget videregivelse af private oplysninger, siger anklager Jakob Buch-Jepsen.

I programmet blev det påstået, at den nu 54-årige mand systematisk forfulgte sin ekskæreste i sin bil. Desuden chikanerede han hende dag og nat, lød det.

Tv-guiden Tvtid, som TV2 står bag, talte i 2012 med manden. Ifølge ham var der tale om den omvendte situation: Han var selv offer for stalking, lød hans forklaring.

Københavns Byrets dom falder helt i tråd med anklagemyndighedens ønske.

- Jeg er tilfreds med resultatet, siger Jakob Buch-Jepsen.

Journalisten og Strix Television A/S har bedt om betænkningstid for at overveje, om de vil anke eller acceptere byrettens dom.

Strix Television A/S blev repræsenteret af selskabets administrerende direktør, Frederik Hillerbrand, i retten.

/ritzau/