Fakkeloptog for den skuddræbte 19-årige Jonathan Taboryski i Høje Gladsaxe. Blandt de mange fremmødte var også Jonathans familie.
Fakkeloptog for den skuddræbte 19-årige Jonathan Taboryski i Høje Gladsaxe. Blandt de mange fremmødte var også Jonathans familie. Foto: Søren Bidstrup

Forældrene til den 19-årige Jonathan Taboryski, der fredag blev dræbt af skud på åben gade i Gladsaxe, opfordrer nu kriminelle til at lægge våben på hylden.

- Først og fremmest vil jeg gerne benytte min søns død til at bede alle unge, som er i nærheden af våben, om at lægge dem. Det fører intet godt med sig.

Sådan udtaler Rafael Taboryski, der er far til den skuddræbte 19-årige Jonathan Taboryski, til Politiken. Den unge mand blev dræbt af en byge af skud foran Høje Gladsaxe Centret fredag aften. Gerningsmanden er en hidtil ukendt mand, der steg ud af en bil og skød mod den 19-årige og hans kammerater.

NY

Den 19-årige Jonathan Taboryski havde ellers hele livet foran sig og alle odds med sig. Han var i lære som tømrer, og med en opvækst hos en mor, der er skolelærer, og en far, der er nano-forsker på DTU, kom han fra en såkaldt ressourcestærk familie. Alligevel gik det galt, og Jonathan blev dræbt.

Ifølge politiet vides det endnu ikke, hvorfor Jonathan Taboryski blev skudt. Efterforskningsleder Charlotte Skovby fra Københavns Vestegns Politi fortæller, at den unge mand har optrådt i politiets registre for småkriminalitet, men hun vil ikke hverken af-eller bekræfte, om han skulle have forbindelser til bandemiljøet.

Drab i Høje Gladsaxe

Gladsaxes viceborgmester, Trine Græse (A) udtalte dog allerede lørdag, at skudepisoden har forbindelse til bandekriminalitet, og ud fra de kilder, som BT har talt med tyder det på, at Jonathan har haft tilknytning til banden VHK (Værebros Hårde Kerne).

Jonathan Tabroyskis forældre ved ikke, hvem deres søn var sammen med, da han blev dræbt. Men forældrene er enige om, at de ikke ønsker, at drabet på deres søn bliver hævnet med et nyt mord.

Jonathan Taboryski

- Vi kunne godt tænke os at tale med dem, og hvis det her er noget banderelateret, vil jeg til enhver tid sige til dem, at vores søns liv ikke skal gengældes. Det er vores appel. Det må de ikke. Vi er dybt chokerede over, at der har været nye skyderier, og vi ved ikke, om det har noget at gøre med Jonathan, men det skal ikke være sådan, at hans eftermæle skal hævnes på nogen måde, siger Jonathans mor, Hanne Villumsen, til Politiken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.