Københavns Politi formoder, at den 21-årige mand, som lørdag morgen blev knivdræbt på in-stedet Bakken i Kødbyen på Vesterbro i København, blev stukket ned på selve dansegulvet fortæller politikommissær Carsten Ahrends. Her blomster ved drabsstedet (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012)
Københavns Politi formoder, at den 21-årige mand, som lørdag morgen blev knivdræbt på in-stedet Bakken i Kødbyen på Vesterbro i København, blev stukket ned på selve dansegulvet fortæller politikommissær Carsten Ahrends. Her blomster ved drabsstedet (Foto: Claus Bech/Scanpix 2012) Foto: Claus Bech

Det var blot et enkelt knivstik i hjertet, der natten til lørdag dræbte den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere på diskoteket Bakken i Kødbyen i København

Det oplyser Københavns Politi til bt.dk.

- Der er en obduktion i gang i øjeblikket, og her kan vi konstatere, at dødsårsagen var et enkelt stik i hjertet. Det er meget dybt, og det har været nok til at føre ham i døden, siger politikommissær Carsten Ahrends fra drabsafdelingen hos Københavns Politi.

- Vi kan desuden se, at han har mindre læsioner i håndfladerne og på armen. Og dermed tyder det på, at der har været en eller anden form for håndgemæng. Vi har tidligere været i tvivl om, hvorvidt han har prøvet at forsvare sig. Men nu tyder alt på, at han må have gjort lidt modstand, og dermed må der være vidner, der har set noget, siger Carsten Ahrends og opfordrer stadig personer, der var til stede på Bakken natten til lørdag om at kontakte politiet.

- Vi har allerede en masse henvendelser, og det er vi meget glade for. Vi er stadig i gang med at se båndene igennem fra overvågningskameraer på diskoteket og i Kødbyen. Der er vanskeligt, for der er meget materiale. Men vi er stadig fortrøstningsfulde, for gerningsmanden må være et sted på videoerne, siger han.

Drabet på den unge jurastuderende fandt sted lørdag morgen klokken 04.40. Her blev Jonas Thomsen Sekyere stukket ned, hvorefter han vaklede ud fra diskoteket, og hans venner fik tilkaldt en ambulance. En time senere døde han på Rigshospitalet.

Politikommissær Carsten Ahrends fortæller, at politiet stadig er på bar bund med hensyn til motivet for drabet.

- Alt tyder på, at han var en rigtig fin fyr. Han har tilsyneladende ikke været involveret i noget kriminelt eller haft et opgør med nogen. Men vi undersøger det stadig. Lige nu har vi heller ikke nogen mistænkte i sagen, siger han.

Den 21-årige Jonas Thomasen Sekyere beskrives som en mønsterbryder og ildsjæl af sine venner, der, trods en turbulent opvækst, lykkedes at få succes i livet.

Han er søn af en vestafrikansk far og en dansk mor, der i mange år har været psykisk syg. De første år af hans liv voksede han op hos moren i Valby. Men i 5. Klasse kom han i plejefamilie hos en familie i Brøndby Strand, og senere flyttede familien til den sjællandske by Vordingborg.

Som ung dreng sang Jonas Thomsen Sekyere i Københavns Drengekor. Det var en musiklærer, der opdagede hans musikalske talent.

Efter flotte eksaminer i både folkeskolen og gymnasiet blev Jonas Thomsen Sekyere optaget på jurastudiet ved Københavns Universitet, hvor han blev brugt i et stort reklamefremstød.

I et indlæg til Politiken fortæller han om, hvordan det danske velfærdssystem har haft en enorm betydning for hans succes i livet.

- Tak for hver eneste hårdt tjente krone, du har smidt i den pengebøsse, foruden hvilken jeg ikke ville være, hvor jeg er i dag. Selv om jeg blev født fattig, lever jeg i dag et rigt liv, skriver han i det meget bevægende indlæg.

- Jeg er resultatet af hver eneste folkeskolelærer, frivillige fodboldtræner og pædagog, der hver dag gør noget ekstra. Og hver gang jeg har trådt ved siden af, er jeg med blid og nærmest usynlig hånd blevet ledt på vej af et fællesskab med overskud til den, der af forskellige grunde har brug for et lille skub, står der fortsat i indlægget.Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 114.

  

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.