Jonas Thomsen Sekyeres mor, Lone sammen med Jonas' lillesøster Lisa.  
Jonas Thomsen Sekyeres mor, Lone sammen med Jonas' lillesøster Lisa.   Foto: Jeppe Michael Jensen / Privatfoto
Jonas Thomsen Sekyeres mor og søster husker den 21-årige jurastuderende som en ild-sjæl med et varmt smil og sind

Han hænger overalt på væggene hjemme hos sin mor. Den flotte, unge Jonas Thomsen Sekyere, der brillerede i skolen og var populær blandt de mange venner. Han skulle adoptere børn sammen med sin kæreste gennem syv år. Om kort tid skulle han tale på en konference om plejebørn, som han selv var. Men det kommer aldrig til at ske. Lørdag morgen blev Jonas Thomsen Sekyere ramt af et dræbende stik i brystet.

Drabet på den unge jurastuderende fandt sted lørdag morgen klokken 04.40. Her blev Jonas Thomsen Sekyere stukket ned af en ukendt gerningsmand på diskotek Bakken i Kødbyen i København, hvorefter han vaklede ud fra stedet, og fik venner til at tilkalde en ambulance.
En time senere døde han på Rigshospitalet.

I hjemmet hos Jonas’ biologiske mor, Lone Thomsen, er stemningen tung.

- Det, der gør mest ondt, er, at han havde så mange drømme. Der var så meget han ville.
Nu kommer han aldrig til det, siger hun stille. Det er en af de eneste gange hun omtaler sin søn i datid.

Så ham ikke i live
Lone Thomsen fik opkaldet fra politiet tidligt lørdag morgen, og hun nåede ikke at se sin søn før han var død. Hun måtte også ringe til sin datter, Lisa, der er kendt fra DR Ramasjangs ’Pendlerkids’, og fortælle, at hendes elskede storebror var død.

Den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere boede kun en del af sin opvækst hos sin mor.

Da han gik i 5. klasse, blev moren indlagt, da hun i længere tid havde lidt af maniodepressivitet.

Og derfor kom den dengang 10-årige i plejefamilie hos en familie, der boede i Vordingborg på Sydsjælland. Men Jonas var hjemme på besøg hos sin biologiske mor i Valby, når han havde tid til det med alle sine studier og frivillige aktiviteter.

Støtter hinanden
Jonas’ plejemor og biologiske mor har altid haft et godt forhold, og støtter også hinanden nu i sorgen.

- Jonas’ minde skal æres. Derfor vil hans begravelse også foregå i Domkirken i København.
Står det til mig, så skal den begravelse gå af med et brag. Vi har talt med bedemanden i dag, men hvornår det bliver, vil vi gerne vente med at offentliggøre lidt endnu. Men vi vil offentliggøre det på Facebook, siger Lone Thomsen og henviser til mindesiden R.I.P. Jonas Thomsen, der er blevet oprettet på Facebook.

BT har haft kontakt til plejefamilien i Vordingborg. Men de ønsker ikke at udtale sig.

Uden spor
Politiet står endnu uden spor i den uhyggelige sag. Men det vigtigste for Lone Thomsen er ikke at finde hendes søns gerningsmand.

- Jeg føler ikke had. Jeg er ikke vred. Det må være en såret og uelsket person, der har gjort det. Ellers gør man ikke sådan noget. Jeg har tilgivet ham, men hvis det kan sætte en stopper for volden, så er det fint, at han bliver fanget.

Den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere beskrives som en mønsterbryder og ildsjæl af både sin kæreste og venner. Selv om han havde mange odds imod sig i sin barndom, lykkedes det ham alligevel at få stor succes i livet.

Fik støtte i skolen
De første ti år af hans liv, voksede han op hos sin biologiske mor Lone Thomsen. Men da hun led af maniodepressivitet, brød der ved Lisas fødsel en psykose ud, og Lone Thomsen havde derfor ikke energi til både Jonas og hans ni år yngre lillesøster. Til gengæld fandt Jonas masser af opbakning i skolen. Det var blandt andet en musiklærer, der opdagede hans musikalske talent, og som fik ham optaget i Københavns Drengekor. Gennem både folkeskole og gymnasie fik Jonas Thomsen Sekyere gode karakterer.

Tak til samfundet
I et indlæg til Politiken fortæller han om, hvordan det danske velfærdssystem har haft en enorm betydning for hans succes i livet.

- ’Tak for hver eneste hårdt tjente krone, du har smidt i den pengebøsse, foruden hvilken jeg ikke ville være, hvor jeg er i dag. Selv om jeg blev født fattig, lever jeg i dag et rigt liv.’, skriver han i det meget bevægende indlæg.

- Jeg er resultatet af hver eneste folkeskolelærer, frivillige fodboldtræner og pædagog, der hver dag gør noget ekstra. Og hver gang jeg har trådt ved siden af, er jeg med blid og nærmest usynlig hånd blevet ledt på vej af et fællesskab med overskud til den, der af forskellige grunde har brug for et lille skub, står der i indlægget.

Den unge mands død er ikke gået ubemærket hen. Diskotek Bakken holdt mandag aften en march gennem byen mod vold i nattelivet. Men Lone Thomsen vil ikke være blandt de marcherende.

- Jeg vil ikke gå mod noget, jeg vil hellere gå for forståelse og fred. Guds fred, forklarer hun.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.