Jonas Thomsen Sekyere.
Jonas Thomsen Sekyere. Foto: Foto fra Facebook
Københavns Politi har anholdt tre mænd for knivdrabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere.

Den første mand blev anholdt fredag eftermiddag klokken 16.40, og den anden fik politiet fat i 21.45 fredag aften. Det drejer sig om to 20-årig mænd. 

- Vi har anholdt to mænd for drabet. Den ene er en 20-årig dansk mand, og den anden er ligeledes en mand på 20 år fra Sierre Leone, fortæller drabschef Jens Møller til bt.dk.

Lørdag morgen kom det frem, at politiet har anholdt endnu en mand i sagen, nemlig en 22-årig mand med dansk statsborgerskab.Han meldte sig selv på Station City kort før klokken ni lørdag morgen.

De tre sigtes alle for medvirken til drabet eller for drab i forening.

Jonas2

Den 21-årige Jonas blev dræbt natten til lørdag 17. november på »Bakken« i Kødbyen i København.

De tre mænd bliver fremstillet i grundlovsforhør i lørdag. Københavns Politi venter, at det vil ske omkring klokken 11.

Det er endnu uvist, om de tre mænd bliver sigtet for medvirken til drab eller for drab i forening.

Politiet vil endnu ikke sige, hvad motivet til drabet kan være, og Jens Møller vil heller ikke komme nærmere ind på, hvorvidt de anholdte og den dræbte kendte hinanden.

- Vi har mange formodninger, men det er ikke noget, jeg vil komme nærmere ind på nu, siger han og afviser, at der er en sammenhæng mellem drabssagen og den retssag, som BT omtaler lørdag.

Han vil dog godt afsløre, at det tilsyneladende var helt umotiveret og tilfældigt, at Jonas blev dræbt.

Blot får uger før sin død vidnede den knivdræbte i en sag om sexmisbrug i aller nærmeste familie. Politiet mener ikke, at de to ting har noget med hinanden at gøre.   

Efter drabet har Københavns Politi kigget på timevis af videoovervågning fra diskoteket, og det er blandt andet den efterforskning, der giver pote nu.

- Vi har fundet frem til dem ved hjælp af videoovervågningen, og derudover er det helt klassisk bagudrettet politiarbejde, der har ført os på sporet af dem, fortæller Jens Møller.

En mand stadig på fri fod
Foruden de tre anholdte leder politiet efter yderligere en mand i drabssagen. Han er 27 år og har været i selskab med de anholdte på gerningsaftenen.

Politiet siger, at man kender identiteten på ham og opfordrer ham til selv at melde sig. Det drejer sig om en 27-årig, som stammer fra Somalia. 

Derudover vil politiet stadig gerne tale med alle, som har været til stede på »Bakken« natten til lørdag 17. november.

- Vi vil gerne tale med alle, som har været til stede på diskoteket på drabsnatten, og som endnu ikke har talt med politiet endnu, så vi kan danne os et overblik over, hvem der har været på stedet på drabstidspunktet, siger Jens Møller. 

BNB/Hartung

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.