Forældrene til offeret for Popstars-Jons knytnæveslag er ikke i tvivl: Kenneth blev overfaldet.

 • Jon: Jeg må tage min straf

  »Det er et regulært overfald, det beviser lægeundersøgelserne, og lægernes første vurdering er, at det ikke er foregået med knytnæveslag.«

  Det var en rasende og harmdirrende Finn Klitgaard, som B.T. i aftes talte med uden for Århus Kommunehospital.

  Finn Klitgaard er far til 19-årige Kenneth Eghøj Klitgaard fra Trige nord for Århus, der natten til tirsdag blev overfaldet af Jon Nørgaard, også kendt som Popstars-Jon.

  Flere af personerne, der deltog i den private fest i Grenå, som endte i overfaldet, har bagefter berettet, at Jon Nørgaard, med en stegepande i den ene hånd, overfaldt den sovende Kenneth Eghøj Klitgaard med flere spark.

  Det har Jon både benægtet over for B.T. i gårsdagens avis og over for Grenå Politi, da han onsdag var til afhøring. Jon har kun erkendt indtil flere knytnæveslag i Kenneths ansigt. Finn Klitgaard har også hørt historien om stegepanden fra festdeltagerne, men siger:

  »Det kan jeg ikke sige noget om, men det er som sagt ikke foregået med de bare næver. Det ved vi nu. Men vi har talt med flere af Kenneths venner, der var med til festen, og både de og vi er ikke i tvivl. Kenneth blev overfaldet,« slår Kenneths mor, Hanne Vibeke Klitgaard, fast.

  B.T. talte onsdag aften med Jon, inden han med pomp og pragt fejrede sin 18-års fødselsdag sammen med 700 gæster i Grenå Kulturhus. Han havde da hverken skrammer eller rifter i ansigtet og lignede ikke en, der havde været i slagsmål mindre end tre døgn forinden.

  En efterfølgende lægeundersøgelse af Popstars Jon peger også i retning af, at det kun er ham, der har slået i forbindelse med volden i lejligheden. Jon Nørgaard havde nemlig udelukkende skrammer på hænderne og den ene albue, oplyser politiinspektør ved Grenå Politi, Mogens Hansen.

  Det stemmer ikke overens med Jons påstand om, at der var tale om et banalt håndgemæng, der udviklede sig uheldigt, da de to kamphaner skubbede og slog på hinanden.

  Kenneth har tidligere flirtet med en af Jons tidligere kærester, og det er formentlig en af årsagerne til overfaldet. Jon har også i forbindelse med afhøringen hos politiet fortalt, at både han og Kenneth havde vist interesse for den samme pige.

  Kenneth Eghøj Klitgaard kan ikke huske, hvad der skete til festen.

  »Han har fortalt os, at han husker, at han gik ind i et værelse for at sove. Det næste, han husker, er, at han vågnede på sygehuset. Han spurgte os straks om, hvad der var sket, og hvor han var,« fortæller offerets far.

  Siden tirsdag morgen har forældreparret våget ved voldsofferets seng. Først på Grenå Sygehus, hvor Kenneth var indlagt, inden han natten til fredag blev overflyttet til Århus Kommunehospital på grund af blodstyrtning. Han havde mistet meget blod, men overflytningen til Århus skyldtes ikke, at han var livsfare. Det har han ikke været på noget tidspunkt, men han ser forfærdelig ud, fortæller Kenneths forældre.

  »Jeg fik et chok, da jeg så Kenneth på Grenå Sygehus. Hans højre side af ansigtet var voldsom hævet.

  Den var mere end fem centimeter tykkere end venstre side,« husker Finn Klitgaard.

  »Han ser stadig forfærdelig ud. Hans ansigt er totalt smadret, han er helt gul-blå i hovedet. Det ene øje er helt lukket, og han bløder fortsat meget,« siger Kenneths mor lavt.

  Han sover stadig det meste af tiden, men vågner ind i mellem.

  »Han er kun vågen et par minutter ad gangen. Han åbner ikke øjnene, men jeg ved, at han kan fornemme og høre, at vi er her,« fortalte Hanne Vibeke Klitgaard, da hun i går for første gang siden tirsdag var hjemme for at skifte tøj og gå i bad:

  »Jeg kender ikke Jon som person, men jeg har tænkt mine tanker om ham efter overfaldet. Jeg vil ikke ud med mine tanker, men jeg kan sige, at vi er lige så ulykkelige, som vi tror, at Jons forældre er over at have en dreng, der kan udøve så meget vold, som han har gjort mod vores søn. Jeg har medlidenhed med dem.«