Talsmanden for Hells Angels Jørn Jønke Nielsen er frifundet i en voldssag. Heller ikke Østre Landsret mener, at han kan dømmes. Nu vil han have erstatning.

Talsmand for Hells Angels, Jørn Jønke Nielsen, vil kræve en erstatning for at være trukket igennem en voldssag, hvor han nu også er frifundet i Østre Landsret.

- Jeg har fået en skidt behandling af statsadvokaten, men det er fint, at borgere i dette land kan forsvare sig, når de bliver angrebet, siger Jønke Nielsen.

Jørn Jønke Nielsen var tiltalt for vold af særlig farlig karakter, da han i december 2007 kæmpede mod en overfaldsmand, der havde stukket ham med en kniv i Ægirsgade på Nørrebro i København.

Anklagemyndigheden ankede byrettens frifindelse fra februar, men led et eklatant nederlag også i anden omgang af kampen "anklagemyndigheden mod Jønke":

Landsretten er nemlig helt enig med byretten i, at Jønke Nielsen og hans bodyguard skal frifindes for vold som følge af reglerne om nødværge.

- Frifindelsen vil danne skole for kommende sager om nødværge, siger Jønkes forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Jønke ankom til retten i en lukket kassevogn, der var "pakket ind" af biler med rockere foran og bagved. Ved landsretten sprang formummede rockere iført skudsikre veste ud af kassevognen fulgt af Jønke Nielsen, der "gik i dækning" op ad en mur, inden han ville tale med journalisterne.

Jønke Nielsen er som følge af sagen blevet mentalundersøgt, hvilket han er stærkt utilfreds med. Han siger, at erstatningens størrelse skal afspejle den behandling, han er blevet udsat for.

- Jeg vil drøfte erstatningen med min advokat, siger han.

Han og forsvareren har hævdet, at anklagemyndigheden aldrig ville have gjort en sag ud af det, hvis en almindelig familiefar havde været i samme situation.

- Jeg ville gøre det samme, hvis det skete igen i aften, siger Jønke om bataljen, som kostede ham tre knivstik i lysken og maven. Han sad varetægtsfængslet i omkring 10 måneder.

/ritzau/