Lyt til artiklen

Jørn Dohrmann afviser under retssag mod Messerschmidt, at EU fyldte noget på omstridt sommergruppemøde.

Det er fup og humbug, at der er blevet afholdt et EU-seminar i Skagen, hvilket er centralt i retssagen mod Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti.

Det mener Jørn Dohrmann, der var medlem af EU-Parlamentet under Messerschmidts ledelse. I Retten på Frederiksberg forklarer han, at der ikke var et særskilt møde om EU-stof, og at det ikke fyldte.

»Ikke ret meget. Der var en masse nye folketingsmedlemmer, som lige var blevet valgt ind. Det blev prioriteret, at de skulle have en orientering om, hvordan hverdagen på Christiansborg fungerede,« siger Jørn Dohrmann.

Messerschmidt er tiltalt for at forfalske en underskrift og for at kanalisere penge fra EU-systemet over i Dansk Folkeparti til brug til et sommergruppemøde i Skagen i 2015.

Messerschmidt og nogle af forsvarets vidner mener, at der var stor fokus på EU på sommergruppemødet, men en række andre vidner argumenterer imod det.

Messerschmidt er allerede idømt et halvt års fængselsstraf, men sagen skulle gå om, da en af dommerne kunne opfattes som inhabil.

Derfor afgiver Jørn Dohrmann forklaring igen.

»De her ting om EU fyldte ingenting, der var et ganske almindeligt sommergruppemøde,« siger han.

»Nu har jeg trods alt deltaget i en del sommergruppemøder,« siger han.

/ritzau/