Hells Angels Rockerborg Esbjerg - Jønke viser rundt.
Hells Angels Rockerborg Esbjerg - Jønke viser rundt. Foto: CLAUS FISKER

Nu truer ny rockerkrig - Læs meget mere om sagen i det store tema længere nede på siden

De sidste ugers forhandlinger om en nyfredsaftale mellem de to rockergrupper Bandidos og Hells Angels er brudt sammen.

Det bekræfter Hells Angels’ uofficielle talsmand Jørn Jønke Nielsen til bt.dk.

- Ja, forhandlingerne er brudt sammen, siger han. Og til spørgsmålet om, hvorvidt sammenbruddet i forhandlingerne skyldes, at den tidligere HA-rocker Brian Sandberg er blevet optaget hos rivalerne Bandidos, svarer han:

- Ja, det vil jeg nok sige. Det er nok det, der har medført en eller anden form for tillidsbrud, siger han og ikke yderligere kommentarer til sagen.

special rockere

Ny

Tirsdag aften skrev Brian Sandberg på Facebook, at han er blevet optaget i Bandidos.

- Jeg kan bekræfte, jeg har søgt ind i Bandidos og er blevet optaget..! Time for chances, Sandberg Bandidos, står der på hans Facebook-væg.

Optagelsen har angiveligt været undervejs en uges tid. Samtidig med indmeldelsen i Bandidos, har Hells Angels ændret Sandbergs status, så han nu er sortlistet i sin tidligere klub.

Rockerborg baren

Brian Sandberg forlod Hells Angels i august, og dengang lød det, at han havde forladt HA med velsignelse fra de øvrige medlemmer

- Jeg kan bekræfte, at Brian Sandberg er trådt ud af HA efter eget ønske. Det har vi efterkommet, lød det dengang fra Kim ’Horn’ Jensen HA’s inderkreds.

Han ville ikke yderligere kommentarer på Sandbergs exit, men senere kom det frem, at familiemæssige og personlige årsager var årsagen til Sandbergs beslutning.

Og i sidste måned stod Brian Sandberg så frem i Ekstrabladet og sagde:

- Det er på grund af min 13-årige søn. Det har haft mange omkostninger for ham, at jeg har siddet varetægtsfængslet, og med udsigten til livstidsfængsel måtte det stoppe. Han har desuden set på, at jeg er forsøgt skudt tre gange. Han blev ved med at læse om sin far. Det gik mig rigtigt meget på, at det påvirkede ham så meget, sagde han.

- Det værste mareridt var for mig, at om tre-fire år ville min søn måske ende i fængsel sammen med mig. Det er den værste tanke.

Svært at spå om straf i stor rocersag

ny

I november blev Sandberg løsladt, efter at han havde siddet varetægtsfængslet i 2,5 år. Men i forbindelse med, at landsretten afsagde skyldskendelse i det, der er blevet døbt Den store rockersag, blev han sat på fri fod. I byretten havde han ellers fået cirka 11 års fængsel.

Tidligere lød det også, at Sandberg have forladt Hells Angels i såkaldt 'left'. Det betyder, at han er fredet i HA-miljøet. Den status er nu ændret, således at han direkte er sortlistet i HA, skriver ekstrabladet.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.