Anklagemyndigheden gør nu et tredje forsøg på at få HA-rockeren Jørn Jønke Nielsen dømt i voldssag fra Nørrebro. Jønke er to gange tidligere frifundet i sagen.

Alle gode gange tre.

Det virker til at være strategien hos Statsadvokaten for København, der nu har søgt om lov til at føre en straffesag mod Jørn Jønke Nielsen for Højesteret.

Den kendte Hells Angels-rocker er ellers i både by- og landsret frifundet for knivstik og vold i en sag, hvor han 2007 blev overfaldet af en mand på Nørrebro i København.

- De gør det kun, fordi det er ham. Det her er efter min mening langt ud over grænsen for pinlig opførsel, siger Jønkes forsvarer, Michael Juul Eriksen.

Ifølge anklagemyndigheden bør sagen få lov at køre en tredje gang, fordi by- og landsret har anvendt nødværgeparagraffen i straffeloven forkert.

Jønke og en kammerat fra AK81 blev nemlig frifundet, fordi det var en knivbevæbnet mand - Sami Tüfekciouglu - der startede episoden 27. december forrige år ved at angribe, mens rockerduoen stod på Ægirsgade og ventede på mad fra en grillbar.

Under slagsmålet blev Tüfekciouglu ramt af tre knivstik og en byge af slag og spark, men to nævningeting fandt altså, at volden mod den angribende mand var lovlig nødværge.

I både by- og landsret var frifindelsen for knivstikkeriet enstemmig, men begge steder var det kun en enkelt nævnings flertal, der afgjorde at Jønke ikke blev dømt for en mildere voldsparagraf.

Procesbevillingsnævnet skal nu på et kommende nævnsmøde tage stilling til, om Jønke skal en tur i Højesteret.

/ritzau/