Danske rockere fra Hells Angels har spillet afgørende rolle i oprettelsen af en HA-afdeling i Tyrkiet. Det afslører TV Avisen fredag aften.

Den fremtrædende Hells Angels-rocker Jørn ’Jønke’ Nielsen har spillet en afgørende rolle i oprettelsen af den første HA-afdeling i Tyrkiet nogensinde. Det afslører DRs TV Avisen fredag aften.

Dermed udvider Hells Angels sit territorium til for første gang også at omfatte den muslimske del af verden. Ifølge TV Avisen skal samarbejdet med de tyrkiske rockere bruges propagandamæssigt i den hjemlige bandekonflikt. Ifølge en anden velkendt HA-rocker, Stein Bagger-livvagten Brian Sandberg, har HA i Danmark en stor andel i at den internationale motorcykelklub nu også er at finde i Tyrkiet.

- Vi har haft danske medlemmer, der har medvirket til at få det her op at stå. Bland andet har Jørn ’Jønke’ Nielsen rejst dernede, siger Sandberg til TV Avisen.

Hells Angels er ofte blevet skudt i skoene, at gruppen skulle være racistisk. Men med udvidelsen i Tyrkiet mener Sandberg nu, at der må være hamret en pæl igennem de beskyldninger. Til TV Avisen vurderer chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Kim Kliver dog, at udvidelsen er mere og andet end blot propaganda.

- Det er vores klare indtryk, at udvidelsen i Tyrkiet har en interesse for de enkelte medlemmer i forhold til kriminalitet. Tyrkiet er interessant både, når det gælder kvindehandel, hvidvaskning og narkoruter. Derudover har Hells Angels internationalt en klar interesse i at vise, at man er stærk på alle kontinenter, siger Kim Kliver.

De nye tyrkiske medlemmer af Hells Angels er i disse dage i Danmark.