Vejle midtby har fået et nyt klubhus. Rockergruppen Hells Angels har nemlig valgt at placere deres nye rockerborg i den sydøstjyske by. Og det er ikke hvem som helst, der rykker ind i den nye afdeling.

Hells Angels MC Triangle Area.

Det er navnet på den rockerborg Jørn "Jønke" Nielsen og flere af organisationens medlemmer fra Århus og Randers er flyttet ind i. Det fortæller Jønke til bt.dk.

 - Da vi har fået mange nye medlemmer, har vi valgt at åbne et nyt klubhus. Jeg står faktisk lige ude foran det nu. Det ligger inde i Vejle midtby, og jeg vil være den eneste fra København, der rykker ind her.

Ifølge den tidligere morddømte rocker har HA længe haft et ønske om at udvide.

- Vejle er valgt, fordi det er godt placeret rent logistisk. Det ligger jo et centralt sted i landet. Og så er det ingen hemmelighed at vi længe har gået med et ønske om at rykke lidt sydpå.

Rockerborgen i Vejle er HA's niende af slagsen. Hos det lokale politi er man da også ved at gøre klar til en mere udfordrende hverdag.

 - Vi har i dag modtaget den officielle melding om, at de åbner op her i Vejle, så nu vil vi løbende begynde at indrette vores indsats efter de nye forhold. Det kan betyde øget monitering og kontrol af, om de overholder lovene, forklarer Jørgen Hoxer, der er politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi til bt.dk.

Han bekræfter, at Jønke vil holde til i klubhuset, men han tror ikke, at den morddømte mand vil tage mere af politiets opmærksomhed end de øvrige rockere, der flytter ind. 

Hvad synes du om, at HA er flyttet ind midt i jeres politidistrikt?

 - Vi lever jo i en omskiftelig verden, så det tager vi, som det kommer. Det er bare en ekstra lille udfordring.