Lørdag blev over 80 gravsten på Østre Kirkegård i Randers udsat for hærværk.

Alle gravstenene står på kirkegårdens jødiske gravplads.

I Østjyllands Politis døgnrapport oplyses det, at politiet klokken 15.25 modtog en anmeldelse om, at over 84 gravsten var blevet overmalet med grøn maling.

Enkelte gravsten var sågar blevet væltet.

Ligger dine pårørende begravet ? Så tip os ved at skrive til 1929@bt.dk

I døgnrapporten oplyser Østjyllands Politi, at de har sikret sig spor på stedet og er ved at efterforske hærværket nærmere.

»Det er groft hærværk, som berører rigtig mange mennesker, og derfor tager vi sagen meget alvorligt,« udtaler politikommissær i Østjyllands Politi, Bo Christensen, i døgnrapporten og tilføjer:

»Vi er i gang med efterforskningen, og vi hører gerne fra vidner, som har set mistænkelige personer gå rundt omrking gravpladsen, eller som har oplysninger om gerningsmændene.«

Hos Østre Kirkegård i Randers er man chokeret over fundet af de overmalede gravsten.

»Det er forfærdeligt, og det er noget, vi tager stor afstand fra,« siger Thue De La Cour, daglig leder ved Nordre og Østre Kirkegård i Randers til TV 2 Østjylland.

Han understreger desuden, at det er synd for de efterladte og dem, der bruger stedet.

Den jødiske gravplads på Østre Kirkegård blev etableret i begyndelsen af 1800-tallet. De sidste personer blev begravet der i 1980erne.

Hærværket skete på årsdagen for krystalnatten i Tyskland, hvor Nazipartiet og SS-tropper hærgede de jødiske kvarterer, ødelagde mange tusinde butikker og nedbrændte flere hundrede synagoger.

Næsten hundrede jøder blev dræbt, langt flere blev mishandlet og op mod 30.000 jødiske mænd blev sendt i kz-lejre. Nazisterne tvang jøder til at bære en gul jødestjerne synligt, så de kunne identificeres som jøder.

Fej og ussel handling

I en pressemeddelelse udtaler borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, at det at skænde gravsteder er en en fej og ussel handling, som der tages afstand fra i Randers.

»Jeg håber, at politiet finder de skyldige,« siger han.

»Det er rystende, at nogen kan finde på at begå hærværk på den måde - og dermed såre andre i vores samfund,« lyder det videre.

Torben Hansen oplyser, at medarbejderne på Østre Kirkegård arbejder på at fjerne den grønne maling fra gravstederne så nænsomt som muligt.

Har du oplysninger, som kan hjælpe politiets efterforskning, bedes du kontakte dem.

Du kan rette henvendelse på 114.