Kender du den mistænkte, så hører BT meget gerne fra dig på 1929@bt.dk

Ét skud satte en stopper for alle Jesper Juls drømme. Og endte hans liv alt for tidligt.

Til sommer skulle han giftes. For få år siden startede han en ny karateklub op i lokalområdet. Og til hverdag passede han sit drømmejob som hundefører hos Købehavns Vestegns Politi.

Han var afholdt, respekteret og elsket.

Af alle undtagen en ung mand, der i sit sind tilsyneladende havde et opbygget sig et ensporet had mod systemet - og mod politiet. Så da han mandag mødte op i sin skytteklub, stjal han ifølge sigtelsen mod ham en pistol, som han i de tidlige morgentimer tirsdag tog med hen til politigården i Albertslund.

Der stod Jesper Jul ved sin patruljebil og var ved at ordne nogle ting, da han blev opmærksom på, at der stod en person bag ham. Da han vendte sig om, blev han skudt. En enkelt gang i hovedet på ganske få meters afstand.

Jesper Juls liv stod ikke til at redde. Hans liv sluttede ved 43 år.

Et menneske udover det sædvanlige

Siden har folk landet over mindet ham. Både folk, der stod ham nær, og folk, der ikke kendte ham, men som ærer, hvad han stod for. At han var villig til at sætte sit eget liv på spil for at beskytte andre.

Selv beskriver hans venner ham som et menneske udover det sædvanlige. En respekteret hundefører og en engageret ildsjæl. En stor del af sin fritid dedikerede Jesper Jul til frivilligt at arbejde i karateklubben Tatakau, som han var med til at stifte sammen med sin nære ven Peter Grubb for fire år siden. Her kunne medlemmerne nyde godt af hans ekspertise inden for kampsporten, som fulgte ham stort set hele livet.

Passionen for kampsporten delte de to kammerater, som har kendt hinanden, siden de var børn, og som svedte i de samme idrætsklubber som ham, når der var træning.

»Efter en sen nattevagt kunne han finde på at tage direkte ned og træne børn og unge mennesker. Han var meget opsat på at give værdier videre til de næste generationer. Han var altid glad og positiv, og hvis nogen følte sig utrygge, var han altid parat til at give en hjælpende hånd,« siger kammeraten, der onsdag aften lagde et brev med teksten: 'Du har altid været en fighter' ved det sted, hvor vennen mistede sit liv.

»Det er så tragisk. Alle, der har været tæt på ham, er meget knuste,« fortæller Peter Grubb.

En anden karatekammerat, som ikke ønsker sit navn frem, har kørt parløb sammen med Jesper Jul i Solrød Karate Klub, som var den første klub, Jesper Jul var medlem af. Han mødte Jesper Jul tilbage i 1980'erne, hvor han bare var en ung knægt med et stort talent for kampsport.

»Selvom vi havde nogle uoverensstemmelser, da han brød med Solrød Karate Klub og dannede Tatakau, har jeg kun fantastiske ting at sige om Jesper. Jeg har grædt mine tårer, siden jeg fik det at vide, at han ikke klarede det,« fortæller kammeraten, der er godt 15 år ældre end Jesper Jul.

'En person folk bare kunne lide'

Jesper Jul var blot 11 år, da han første gang trådte ind i en dojo. Og gennem sin mere end 30-årige karriere blev han et synonym med den absolutte elite. På individuelt plan vandt han seks DM-guld, to DM-sølv, mens han som den eneste nogensinde er blevet kåret til 'DM Bedste Fighter' tre gange. Det har Sjællandske tidligere skrevet.

Derudover nåede han også at vinde syv guldmedaljer som holdkæmper til DM.

Faktisk var hans talent så stort, at han i en alder af blot 19 år blev både chefinstruktør og formand for sin tidligere klub, da hans chefinstruktør dengang udså ham som sin efterfølger.

Da nyheden om hans død kom frem onsdag, mødte flere end 100 mennesker derfor op ved hans klub for at holde ét minuts stilhed til ære for ham, fortæller en af hans andre venner til BT.

»At der dukkede så mange op for at mindedes ham med så kort varsel, siger noget om, hvor vellidt han var,« fortæller vennen Brian Talarek, der er formand for den klub, hvor Jesper Jul trænede - Mikenta Denmark.

Han nåede at kende Jesper Jul i mere end ti år.

»Han har rørt mange i klubben. Han var sådan en person, som, folk bare kunne lide. Og så var han god til at lytte til folk. Alle i klubben er i chok over nyheden,« forklarer han.

Skulle giftes til sommer

Det var dog ikke kun professionelt, han havde succes. Det havde han også privat.

Næste år skulle betjenten have været gift med sin kæreste.

»Ja, han skulle have været gift til sommer. Han blev forlovet for nyligt. Jeg er selv lige blevet gift, så da han blev forlovet, sagde jeg til ham, at nu var det snart hans tur,« siger Brian Talarek.

Jesper Jul efterlader sig en kæreste og to børn.

Den formodede gerningsmand - en 26-årig mand - blev onsdag varetægtsfængslet i fire uger. Han nægter sig skyldig i alle anklager.