»Jeg turde ikke melde mig til politiet. Jeg var bange!« Sådan forklarede den 24-årige hjemmeværnsmand, som i en måned har skjult sig for politiet efter skuddrabet på den 21-årige Henrik Kock Brodersen.

 • Politi-bommert: Lod drabssigtet gå
 • Forsvarsminister overvejer at låse hjemmeværnsvåben inde

  Den unge, spinkle mand nægtede, at han skød for at dræbe.

  »Det var et uheld,« forklarede han under grundlovsforhøret i Aalborg i går, hvor retssalen var tætpakket med familie og venner til Henrik Kock Brodersen.

  Mens kammeraterne sad forbitrede og lyttede til hjemmeværnsmandens forklaring, kæmpede skudofferets mor, 42-årige Pia Kock, med gråden.

  Midt under retsmødet kunne den fortvivlede mor ikke klare mere og brød grædende sammen, da anklageren gav en makaber og detaljeret beskrivelse af sønnens dødskamp.

  Mens moderen sammenkrøbet i sorg forsøgte at genvinde fatningen, sad Henrik Kock Brodersens stedfar og stirrede stumt op på den drabssigtede hjemmeværnsmand. Vreden lyste ud af hans øjne.

  Lyst til hævn

  »Det var SÅ tæt på, at jeg var sprunget op og havde tævet ham. Jeg ved godt, at jeg dermed synker ned på hans niveau, men lige nu har jeg allermest lyst til at hævne Henriks død,« sagde den oprørte stedfar, Villy Jørgensen, da grundlovsforhøret var slut.

  Forinden havde den 24-årige hjemmeværnsmand fra Aalborg detaljeret forklaret om den skæbnesvangre decemberaften, hvor han tog ud til det militære øvelsesområde ved Lindholm Høje, nordvest for Aalborg, for at lege krig.

  Iklædt fuld kampuniform og med ansigtet indsmurt i camouflagefarver listede den 24-årige mand rundt i mørket for, som han forklarede, bl.a. at blive bedre til at lave et bagholds-angreb.

  Den unge mand forklarede, at mange af hjemmeværnskollegerne var bedre til den disciplin end ham selv. Han var træt af, at det altid var ham, som blev fanget. Derfor ville han øve sig på egen hånd.

  Så han tog sit kraftige gevær, M-75, i hænderne og gjorde, som han udtrykte det, »klar til kamp«.

  Fjenden fandt han, da en gammel Golf pludselig kom kørende med to unge mænd i. På parkeringspladsen ved skydebanen begyndte de to at køre ræs og lave håndbremsevendinger.

  »Du blev sur og ville straffe dem,« lød det fra anklageren til den 24-årige hjemmeværnsmand.

  Men det nægtede manden pure.

  »Da jeg så bilens lyskegle smed jeg mig ned i græsset for ikke at blive opdaget. Jeg håbede bilen snart ville forsvinde, men da den vendte tilbage igen, besluttede jeg mig for at komme væk i en fart,« forklarede han dommeren.

  Her efter gik ALT galt ifølge den drabssigtede.

  »Jeg gled bag over i det våde græs, og i det samme mærkede jeg, at geværet gik af. Så hørte jeg braget,« forklarede han.

  Forinden havde den 24-årige mand forklaret, at han aldrig havde skarpe skud i sit gevær, og at han forinden havde sikret aftrækkeren, så den ikke kunne gå af ved et uheld.

  Hvorfor geværet ikke var sikret alligevel, hvorfor der var skarpe skud i magasinet - og hvordan han ved et uheld kunne ramme så præcist, havde han til gengæld ingen forklaring på.

  Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 24-årige mand i foreløbig tre uger, mens politiet fortsætter efterforskningen af sagen.

  Efter retsmødet var det en oprørt mor og stedfar, som anklagede deres søns drabsmand for at have fortalt »en stor løgnehistorie«.

  »Ingen tvivl: Han er en ren Rambo-type. Og lige nu er jeg fyldt af hævnfølelse. Det har jeg ellers forsøgt at bekæmpe, men jeg kan ikke længere,« sagde stedfaderen Villy Jørgensen.

  »Hvorfor skal de have de våben. Danmark er jo ikke i krig. Jeg håber virkelig, at politikerne snart forbyder hjemmeværnsfolkene at have geværer hjemme. Henrik skulle dø, før nogen indså det,« lød det stille fra moderen, Pia Kock.

  Den 24-årige hjemmeværnsmand skal under sin varetægtsfængsling mentalundersøges.