’Pia Christensen’ fik sin første sex-kunde som 11-årig. Nu hjælper hun andre ud af prostitution

Det begyndte, da ’Pia Christensen’ var 11 år. Hendes fordrukne stedfar havde forgrebet sig på hende, siden hun var syv, og nu mente han, at tiden var inde til, at hun skulle have sin første sex-kunde.

- Det er en ældre mand, som har et værksted. Han har blå overalls på og en stor mave. Han er ildelugtende og har sorte negle, erindrer ’Pia Christensen’ om sin debut som prostitueret.

I perioder stod det på dagligt. Hun ved ikke, hvor meget manden betalte for at blive tilfredsstillet. Hendes mor og stedfar drak pengene op. Som ’løn’ fik hun en 50’er til noget grillmad.

Mareridtet fra barndommen gentog sig i ’Pia Christensens’ voksne liv.

I seks år blev hun solgt som prostitueret på bordeller over hele Danmark. Pengene tog hendes rockerrelaterede eksmand. I dag er hun ved at færddiggøre en cand. mag. på universitetet og hjælper andre kvinder ud af prostitution. Hun har valgt at fortælle om sit liv til BT og til Radio 24/syv i håb om, at hendes historie kan hjælpe andre kvinder i lignende situationer.

Truet til prostitution

Human Trafficking kaldes det, når kvinder bliver fragtet rundt til forskellige bordeller for at tjene penge til kyniske bagmænd. Normalt forbindes begrebet med afrikanske og østeuropæiske kvinder, men danske kvinder som ’Pia Christensen’ bliver også tvunget til prostitution, fortæller mangeårig forstander for Reden, Dorit Otzen, som i dag leder et exitprogram for prostituerede:

- Det er de færreste danske prostituerede, der arbejder under tvang, men det forekommer. Jeg vil tro, jeg har mødt fem kvinder siden 2005, der var i den situation. De bliver typisk truet og er under psykisk kontrol, hvor de tror, at det, der foregår, er rimeligt, og at der ikke er en vej ud, siger Dorit Otzen.

’Pia Christensen’ mødte sin alfons, da hun var 36 år gammel. De to blev kærester og efter kort tid ventede hun barn.

- Det hele gik forbi næsen af mig. Jeg var meget konfliktsky og havde svært ved at sige nej, fortæller ’Pia Christensen’.

Det viste sig, at kæresten var en ihærdig gambler og gik meget op i sadomasochistisk sex, s/m.

Da hun var 38 år gammel, kørte han hende hen til et bordel.

- Han sagde, at jeg bare skulle oplæres i at dyrke s/m, men det viste sig så efterhånden, at jeg også skulle have sex med kunderne på bordellet, fortæller ’Pia Christensen’, mor til fire.

Hendes mand truede hende og sagde, at han ville melde hende til kommunen, så børnene ville blive taget fra hende, hvis ikke hun gjorde, som han sagde.

- Han havde et voldsomt temperament og kunne eksplodere fra det ene øjeblik til det andet, fortæller ’Pia Christensen’.

Eksmanden installerede hende i en lejlighed, hvor hun skulle modtage den ene sexkunde efter den anden:

- Man vidste aldrig, hvem der kom ind ad døren. Det kunne være en, der var fedladen, svedig, ildelugtende og med gravrust på halsen. På et tidspunkt begyndte jeg at gemme mig under dynen, når det bankede på døren. Men jeg blev nødt til at tage nogle kunder, for der skulle helst være 5.000 i overskud efter en weekend, fortæller ’Pia Christensen’. For en halv time fik hun 1.000 kroner og for en hel time 1.800 kroner.

Pengene fik hun ikke selv lov til at beholde. Det, der var tilbage, når husleje og massage-annoncer i Ekstra Bladet var trukket fra, tog eksmanden til sig selv. Pia Christensen måtte kun købe cigaretter og grillmad og skulle fremvise kvittering.

Stak af fra gæld til bagmænd

De næste år turnerede hun mod sin vilje rundt til bordeller i København, Esbjerg, Aarhus, Randers, Aalborg og en række mindre byer over hele landet.

Mens hun rejste rundt i landet for at arbejde som prostitueret, blev hendes børn passet af eksmanden, der lod dem gå for lud og koldt vand.

- Skolen kontaktede os på et tidspunkt, fordi den yngste var kommet i skole i nattøj. Det hele var kaos, fortæller Pia.

For at slippe for kunder begyndte Pia Christensen at låne penge af sine stamkunder. Efterhånden opbyggede hun en stor gæld, og da hun samtidig fik sværere ved at tjene penge, begyndte jorden at brænde under hende. En dag tog hun skridtet og kontaktede et krisecenter, og efter 14 dages ventetid fik hun en plads.

Men selvom Pia Christensen og hendes fire børn var i relativ sikkerhed på krisecenteret, slap hun ikke for eksmanden og bagmændene fra bordellerne, som mente, hun skyldte dem flere hundrede tusinde kroner.

- De forsøgte på et tidspunkt at slå mig ihjel på åben gade ved at køre mig ned. Jeg har også modtaget breve og mail med trusler, men dem sender jeg direkte videre til politiet, siger Pia Christensen.

Pia Christensen har forsøgt at få eksmanden dømt for vold mod børnene, men sagen blev droppet på grund af manglende beviser. Han er heller ikke blevet dømt for at have tvunget hende til prostitution.

Navnet Pia Christensen er opdigtet. Hendes navn er kendt af redaktionen.

Pia Christensen har fortalt hele sin historie til tidligere Børnerådsformand Lisbeth Zornig i radioprogrammet Zornigs Zone på radio 24/7. Hele interviewet kan høres HER