Den 28-årige somalier, der fredag forsøgte at dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, er i Retten i Århus blevet sigtet for dobbelt drabsforsøg. Der er indført navneforbud i sagen.

Den 28-årige mand er blevet varetægtsfængslet frem til 27. januar for drabsforsøg på Kurt Westergaard og en betjent. De første 14 dage i isolation.

Han nægtede at udtale sig i retten.

Han erkendte dog via sin forsvarer N.C Strauss, at han var til stede ved tegneren Kurt Westergaards hus sent fredag aften.

Den 28-årige kunne dog ikke huske, hvad han lavede på adressen, og han nægtede pure politiets anklager om, at han forsøgte at slå tegneren og en betjent ihjel med økse og kniv.

Manden svarede på dansk på, om han kunne huske hvornår episoden fandt sted.

- Jeg kan ikke huske tidspunktet, sagde den 28-årige somalier, der bor i København.

Jamrede i retten


Manden blev ført ind i Retten i en hospitalsseng. Båren blev ført op ad en lang trappe, og den 28-årige jamrede sig og klagede over sine smerter.

Den nu varetægtsfængslede somaliers kendetegn er kendetegn er et sort fipskæg og et sort, smalt overskæg. Han både taler og forstår dansk.

Manden blev ifølge bt.dks reporter eskorteret af fire betjente og to reddere. Mandens ansigt var dækket af et klæde, men man kunne se hans skadede venstre fod og højre arm, der begge var tildækket med plastre og forbindinger

Manden blev skudt i armen og foden af politiet, da han gik til angreb mod politiets indsatsleder, der blev tilkaldt, efter manden var trængt ind i Kurt Westergaards hus fredag aften.