»Lad nu politiet gøre sit arbejde.« Sådan lyder opfordringen, efter flere frivillige onsdag begyndte at gennemsøge en sø i Korsør, da det pludselig rygtedes, at den forsvundne Emilie Meng måske kunne være set deri. Men i stedet for at hjælpe, risikerede de frivillige at ødelægge alle sporene.

Rygtet begyndte onsdag, efter nogen havde set en dronevideo taget over en sø ved byen, hvor 18-årige Emilie Meng sidst blev set for mere end to måneder siden. Nogen mente, at man i videoen kunne se noget, der lignede et menneske i søen.

Selvom politiet blev kontaktet i sagen, skabte billedet stor aktivitet på nettet, hvor det blev delt flere steder.

Det førte til, at flere folk pludselig strømmede ned til søen og begyndte at gennemsøge den, før politiet ankom.

Det får nu politiet til at opfordre til, at man slår koldt vand i blodet, da man risikerer at gøre mere skade end gavn. Det fortæller vagtchef Jens Frederiksen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

»Lad os nu sige, at de måske havde fundet kvinden, så havde de jo samtidig ødelagt spor på et gerningssted. Det skyldes jo ikke ond vilje, men vi vil altså have, at folk vil lade os foretage undersøgelserne disse steder,« siger han.

'Det er så respektløst'

Også initiativtageren bag flere af de store eftersøgninger i sagen, Sofie Sønderup, kritiserer de frivilliges gennemsøgning af søen. Det gør hun i en femten minutter lang video, hun har delt på Facebook.

»Jeg tager stor afstand fra de mennesker, der mødte op dernede,« siger hun blandt andet.

»Lad nu politiet gøre sit arbejde. Hvis I hopper i den her sø, og det er vores savnede pige, så kunne I ødelægge en masse ting. Lad nu være,« fortsætter hun.

Samtidig kritiserer hun, at flere af de personer, der delte billedet fra dronevideoen, 'taggede' Emilie Mengs veninder i billederne.

»Jeg er dybt chokeret, og jeg er dødhamrende ulykkelig over, at der er nogen, der kan finde på at dele sådan nogle billeder. De er så skrøbelige. Det er simpelthen ikke okay at 'tagge' Emilies veninder i dem, hvis det viser sig at være det, man tror, det kunne være. Det er så respektløst,« siger Sofie Sønderup.

Det, der på dronevideoen kunne ligne et menneske, viste sig i stedet at være en pose med bærbare samt nogle sten.

Emilie Meng forsvandt efter en bytur med nogle veninder natten til søndag den 10. juli. Mens veninderne tog en taxa fra stationen, forklarede Emilie, at hun ville gå de få kilometer hjem. Men hun dukkede aldrig op.

Siden har ingen set eller hørt fra hende.