- Jeg var oppe imod noget, der var meget svært. De skulle ikke bevise min skyld - jeg skulle bevise min uskyld.

Sådan siger den i dag 53-årige Niels Nedertoft Jessen, der i søndagens udgave af BT står frem og fortæller hele historien om, hvordan politiet i halvandet år pegede på ham som brandstifter og forsikringssvindler.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Men Niels Nedertoft Jessen er ingen af delene - det har han i dag rettens ord for.

Tror du nogensinde, at du slipper den her sag?
- Nej.

Den 53-årige familiefar, automekaniker og nu tidligere hotelejer tænker tilbage på 8. februar 2012, hvor Hotel Sønderhav, nær Kruså i Sønderjylland, brændte. Politiet pegede på ham som den skyldige. Hvem skulle det ellers være?

- Politiet spurgte mig, hvem der kan få noget ud af det. Så svarede jeg, at det kunne jeg. Jeg kunne få et nyt hotel. Jeg kunne ligeså godt være ærlig. Alle kunne jo se, at jeg ville kunne få en økonomisk gevinst eller et nyt hotel ud af det, siger Niels Nedertoft Jessen.

Politisjusk tæt på at sende uskyldig mand i fængsel

Han havde dog ikke fantasi til at forestille sig, at politiet ville låse sig fast på en overbevisning om, at det faktisk var ham, der havde brændt sit eget hotel ned, og undervejs i efterforskningen - sådan oplevede han det - fravalgte alle oplysninger og beviser, der trak i den modsatte retning, og tilmed så bort fra fakta, som eksterne eksperter lagde på bordet.

Niels Nedertoft Jessen mener, at politiets efterforskning begyndte skævt, allerede inden de første betjente ankom til brandstedet.

Har du selv oplevet politisjusk eller kender du til lignende sager, så tip BT på 1929@bt.dk

- Allerede da politiet kørte afsted fik betjentene at vide, at de skulle ned til en mystisk brand, muligvis brandstiftelse. Når man får det at vide, så er man farvet, allerede inden man kommer i gang. Jeg havde stor tillid til politiet i begyndelsen. I dag har tilliden fået lidt ridser i lakken, siger han.

Selv om han 6. maj 2013 blev frifundet i retten i Sønderborg ved han godt, at nogle stadig mener, at han er skyldig - præcis som de gjorde, da branden var brudt ud og hotellet brændt ned.

- Jeg prøver hele tiden - det er overlevelsesgenet - at se fremad. Jeg vil gerne have et fornuftigt liv igen, og det tror jeg også, at jeg kan få, siger Niels Nedertoft Jessen.

KØB BT SØNDAG OG LÆS:
- HELE INTERVIEWET MED NIELS NEDERTOFT JESSEN
- TÆT PÅ JUSTITSMORD I BRANDSAG
- ANKLAGEMYNDIGHED VILLE HOLDE EKSPERT UDE
- SÅDAN PRESSEDE POLITIET EKSPERTER
- DET SIGER RIGSPOLITIET


NY SERIE I BT: De skyldige

Bliver uskyldige i Danmark mistænkt, sigtet, tiltalt - måske dømt - for noget, de ikke har begået? Kan politi og anklager blive så overbevist om en persons skyld, at efterforskningen bliver sjusket, mangelfuld eller manipuleret? Det fokuserer BT på i ny serie.