Likvideringen af kørelæreren Bassem Sahament i sidste uge på Amager ser ud til at nærme sig en opklaring. I går valgte politiets drabsafdeling at efterlyse en 22-årig mand som mistænkt for drabet.

Det drejer sig om Hawrie Kamal Ali fra Brøndby Strand. Han er dansk statsborger med irakisk baggrund og er tidligere straffet for blandt andet tyveri.

»Vi efterlyser ham, fordi vi har fået nogle oplysninger om drabet, der retter mistanken mod ham. Vi har også lavet teknisk efterforskning, der bekræfter den mistanke mod den efterlyste som enten gerningsmand eller medgerningsmand til drabet,« oplyser kriminalinspektør Ove Dahl.

Fåmælt drabschef
Drabschefen ønsker ikke at løfte sløret for, hvad oplysningerne nærmere går ud på, eller hvor politiet har fået dem fra.

»Jeg vil sige så lidt som muligt, fordi vi stadig har den efterlyste gående fri derude. Han skal i hvert fald ikke på forhånd vide præcis, hvilke kort vi sidder med på hånden,« tilføjer Ove Dahl.

Politiet har ledt efter Hawrie Kamal Ali, men siden dagen efter drabet har hverken hans venner, familie eller kolleger set ham.

Der er ikke nogen, der har hørt livstegn fra ham siden torsdag morgen. Han har ikke været på sit arbejde, og hverken hans bedste venner eller familien har set noget til ham.

Commandoraid
»Han bor i Brøndby Strand, hvor hele hans familie i øvrigt også bor. Derfor lavede vi et commandoraid dernede onsdag og væltede tre lejligheder, men uden at finde ham,« siger drabschefen.

Samtidig ransagede man efter et muligt gerningsvåben til drabet, men uden held.

»Vi har efterlyst Hawrie Kamal Ali over hele landet i samtlige politikredse, og nu går vi altså også ud og efterlyser ham offentligt.

Det er vel nærliggende at tro, at han stadig gemmer sig et sted i Danmark, men naturligvis kan vi ikke afvise, at han måske er rejst ud af landet.

Derfor vil vi også efterlyse ham internationalt, hvis vi ikke finder ham i løbet af et par dage,« tilføjer Ove Dahl.

Kriminalinspektøren ønsker ikke at oplyse, hvilken forbindelse der er mellem den efterlyste Hawrie Kamal Ali og den 20-årige kvinde, der allerede sidder fængslet i drabssagen og ligeledes har irakisk baggrund.

»Intet tyder på, at de er i familie. Han er tilsyneladende ungkarl, men jeg kan jo ikke vide, om han har en kæreste eller noget. I hvert fald er han ugift.

Gammel kending
Ifølge drabschef Ove Dahl har den mistænkte gerningsmand tilsyneladende ikke været elev i den myrdede kørelærers køreskole.

Hawrie Kamal Ali har tidligere været sigtet af politiet i kriminelle sammenhænge. For et par år siden blev han dømt for mindre kriminalitet inden for berigelsesområdet, men har ikke umiddelbart været sat i forbindelse med skydevåben før.

Den libanesiske køreskolelærer Bassem Sahament, 40, blev for en uge siden dræbt af to skud i hovedet på et græsareal bag indkøbscentret field's på Amager. Likvideringen skete formentlig onsdag aften hen mod midnat. Gerningsvåbnet er endnu ikke fundet.