Lyt til artiklen

Der var kold luft mellem de to unge mænd, som ved retten i Kolding anklager hinanden for at have påkørt og dræbt den 50-årige cyklist Frank Brian Hansen med mindst 124 km/t 16. august klokken syv om morgenen.

Mens det er den 25-årige MG, som sidder tiltalt for trafikdrabet, så var det den jævnaldrende MJ, der var med i bilen, som politiet har valgt at tro på. Torsdag eftermiddag var han i vidneskranke, hvor han fastholdt anklaget mod den tiltalte, som han havde været til fest med, den skæbnesvangre morgen.

Da han gik ind i det tætpakkede retslokale holdt de to mænd gennem 5-6 sekunder vredt øjenkontakten med hinanden, mens der blev uhyggeligt stille blandt de mange pårørende til afdøde var mødt op,

- MG skulle ned og hente to kopper kaffe, og jeg tilbød at køre ham ned til Shell. På vej tilbage spurgte han, om han måtte få lov at køre. Jeg sagde flere gange nej, men til sidst fik han lov, forklarede MJ, mens den tiltalte vredt nedstirrede den synligt rystede mand i vidneskranken, og flere gange rystede på hovedet over MJs forklaringer.

De var begge påvirkede af amfetamin og kørte i en sort Golf 3, 2,8 VR6, altså en særdeles hurtig bil.

- Han nåede kun at sætte den i anden gear, før jeg bad ham stoppe igen. Han kørte helt vildt. Men han fortsatte med 120-140 km/t. Og pludselig, da han overhaler en bil, så rammer han ham cyklisten.

Den tiltaltes anklager om, at han i stedet kørte bilen og efterfølgende stak af fra stedet, havde MJ, der flere gange brød helt sammen i vidneskranken, ikke meget til overs for.

- Han er fuld af løgn. Det passer jo ikke en skid.

Mens MG nægter sig skyldig, så hæfter anklagemyndigheden sig blandt andet ved, at det var på hans tøj og ikke MJs, at man fandt glasskårene fra den smadrede siderude i førersiden. MG mente, at MJ måtte have skiftet tøj efterfølgende.

Der forventes at falde dom enten den 5. eller 11 februar.