Senere i denne måned skal en dommer tage stilling til, hvorvidt den aarhusianske kunstner Firoozeh Bazrafkan har brudt loven med et blogindlæg på avis’ hjemmeside.

Den 30-årige iranskfødte, aarhusianske kunstner Firoozeh Bazrafkan var torsdag i retten, fordi hun nægter at betale en bøde på 8.000 kroner, som hun har fået for at overtræde racismeparagraffen. Det skriver P4 Østjylland.

Bazrafkan blev dømt for overtrædelse af racismeparagraffen, fordi hun i et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside sidste år skrev, at »muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel«. En udmelding, som ifølge Østjyllands Politi er en overtrædelse af loven.

Den aarhusianske kunstner mener ikke, hun har gjort noget galt.

- Hvorfor må jeg ikke kritisere min egen kreds. Jeg har ikke forhånet nogen som helst, siger hun ifølge P4 Østjylland.

Retspolitiske ordfører hos de Radikale, Jeppe Mikkelsen, der er valgt i Østjylland, ønsker ikke at tage stilling til skyldsspørgsmålet. Han understreger, at man gerne må kritisere for eksempel Iran, men det skal foregå inden for lovens rammer.

- Jeg synes, det er ganske glimrende, at man kritiserer det iranske styre, men man kan godt gøre det i vendinger, hvor man ikke kommer på kant med racismeparagraffen, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Trykkefrihedsselskabet, hvor Bazrafkan tidligere har været medlem af bestyrelsen, har ifølge selskabets hjemmeside samlet 30.000 kroner ind til kunstnerens retssag.

Der falder endelig dom i sagen senere på måneden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.