Indbrudsbølgen er væltet ind over Silkeborg.

Siden 1. august 2018 har der 212 gange været indbrudstyve på spil, heraf 159 gange i private boliger. Det får nu det lokale politi til at bede befolkningen om hjælp.

'Jeg vil gerne komme med en soleklar opfordring til borgerne: Ring til os på tlf. 1-1-4, så snart du observerer noget mistænkeligt,' siger leder af lokalpolitiet i Silkeborg, Jens Ole Pedersen i en pressemeddelelse, der er sendt ud af Midt- og Vestjyllands Politi.

'Det kan være en fremmed bil, der runderer i området, ukendte personer omkring et mørkt hus eller markeringer, som viser tyvene, hvor de skal slå til.'

Han opfordrer til, at man hellere skal ringe en gang for meget end en gang for lidt.

Jens Ole Pedersen understreger, at politiet er gode til deres arbejde og arbejder på højtryk for at fange tyvene.

Men alligevel har de brug for årvågne borgere, som holder øje og melder ind.

For jo hurtigere politiet bliver kaldt ud til et mistænkeligt forhold, jo hurtigere kan de reagere, hvis der er hold i anmeldelsen.

Og det øger alt andet lige politiets chance for at fange tyvene.

Tyvene er professionelle, kreative og hurtige, og derfor har politiet skruet op for indbrudsindsatsen inden for både forebyggelse, beredskab og efterforskning.

Særligt forebyggelse er borgere en stor del af, da de i høj grad kan sikre sig ved blandt andet at tilmelde sig nabohjælp.

Lokalpolitiet i Silkeborg står ikke alene med opgaven, men får støtte fra politikredsens andre lokalstationer, kriminalteknikere og mobile tyverigrupper, der har specialiseret sig i arbejdet med omrejsende berigelseskriminalitet.