Mange familier i Jylland har oplevet indbrud i denne weekend.
Mange familier i Jylland har oplevet indbrud i denne weekend. Foto: Nils Meilvang

En vild indbrudsbølge hærgede Midt- og Vestjylland i weekenden. Hele 79 husstanden havde indbrud, og det er langt flere end normalt, oplyser politiet, der opfordrer alle til at være opmærksomme.

Det var især i Herning, Viborg, Silkeborg og Horsens, at indbrudstyvene slog sig løs. Og både tyvekoster og fremgangsmåde var stort set den samme hver gang.

Tyvene brød ind ved at bryde døre og vinduer op med et koben eller lignende, hvorefter de målrettet gik efter at stjæle kontanter, sølvtøj, smykker, bærbare PC'er amt anden elektronik. Desuden har mange af indbruddene det til fælles, at de er skete i eftermiddag- og aftentimerne, oplyser Midt- og Vestjyllands politi.

Politiet har sikret sig en række tekniske spor fra gerningsstederne, men mangler vidner, der har set gerningsmændene eller de køretøjer, som de kører i.

Politiet opfordrer alle borgere i området til at være opmærksomme på mistænkelige forhold. Observerer man personer eller køretøjer, som man mener kan have interesse for politiet, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Politiet advarer desuden sommerhusejere om at være opmærksomme på sommerhuse, der er udlejet til større grupper af østeuropæiske mænd i alderen fra 20-35 år. Politiet vil meget gerne have kontakt med sommerhusejere, der har kendskab til ovenstående.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.