60-årig egypter nægter årelangt omfattende misbrug af tre døtre i Sønderborgsag.

Næsten dagligt gennem flere år tvang en 60-årig egyptisk mand fra Sønderborg sine døtre til sex. Sådan lyder tiltalen mod manden i Retten i Sønderborg, hvor sagen mod ham begyndte mandag.

Den 60-årige mand nægter alt og har tidligere påstået, at han er udsat for en sammensværgelse mod ham. Han har skiftet forsvarer syv gange, og fra morgenstunden forsøgte han da også i flere omgange at få sagen mod ham udskudt, dog uden held.

- Jeg er træt, sagde manden blandt andet i retten med henvisning til den stribe af retsmøder, han nu skal igennem, og hvor blandt andre to af de tre døtre skal møde op og fortælle om misbruget.

Den sidste datter, som politiet mener, han har misbrugt, er i dag 11 år. Hun er blevet afhørt ved hjælp af en videooptagelse, som bliver afspillet i retten.

Manden erklærede sig dog også klar til at svare på alle spørgsmål i sagen.

Ifølge anklageskriftet har sexmisbruget af de tre døtre stået på siden 2002 i hjemmet ved Sønderborg, hvor manden boede med sine to koner og deres i alt 11 børn.

Først 31. august sidste år meldte Sønderborg Kommune sagen til politiet efter adskillige indberetninger om familien fra blandt andre de ældre søskendes uddannelsesinstitutioner og fra anonyme personer.

Kommunen fik allerede i 2004 indberetninger om familien, men skred dengang ikke ind.

Sagen om det påståede årelange misbrug i Sønderborgfamilien kom frem kort tid efter en sag om vanrøgt og misbrug af børn i en familie i Brønderslev i Nordjylland kom for dagens lys.

I begge sager undersøger Ankestyrelsen lige nu, om kommunen har håndteret sagen korrekt.

/ritzau/