Ansatte i de danske Ikea varehuse er blevet bedt om at holde ekstra godt øje med mistænkelige effekter og personer efter en række mindre bombeeksplosioner i Ikea varehuse i andre landre. Men kunderne kommer ikke til at mærke noget, siger Ikea.

I alt fire bomber er sprunget i europæiske Ikea-butikker de seneste uger, senest i fredags i den tyske by Dresden.

Men selvom flere varehuse altså er blevet ramt, så skruer Ikea ikke voldsomt op for sikkerhede i varehusen i Danmark. Der bliver kun tale om en mindre indsats.
 
- Vi vil holde endnu bedre øje med mistænkelige ting som f.eks. tasker eller efterladte poser, siger Lena Gaarde der er kommunikationschef i Ikea Danmark.

- Det betyder konkret, at alle ansatte er blevet bedt om at skærpe opmærksomheden overfor mistænkelige ting, siger Lena Gaarde.

Men udover øget opmærksomhed, så kommer der ikke til at ske nogen ændringer i de danske Ikea varehuse.

- Vi tager det ret stille og roligt. Det er jo forholdsvis små eksplosioner der er tale om, og Ikeas kunder i Danmark kommer ikke til at mærke, at vi har været ramt af de her eksplosioner, siger hun.

Udover eksplosionen i Dresden eksploderede bomber den 30. maj i flere forskellige butikker i Frankrig, Belgien og Holland. I det belgiske varehus i Gent var sprængstoffer skjult i vækkeure. Ingen mennesker blev såret ved eksplosionerne.

Tysk politi offentligjorde i går en fantomtegning af den mand, der mistænkes for at stå bag bomberne i Dresden.