Den 25-årige rockerlærling MFP vidner i retten mod Brian Sandberg og 15 andre medlemmer af Hells Angels og AK81.
Den 25-årige rockerlærling MFP vidner i retten mod Brian Sandberg og 15 andre medlemmer af Hells Angels og AK81. Foto: Privatfoto

Hells Angels-undergruppen AK81 blev dannet som tæskehold mod indvandrere. Gruppen skulle være klar til tre ting: vold, knivstikkeri og og skyderi, fortæller kronvidne.

MFP sidder i dag retten som politiets kronvidne mod Brian Sandberg og 15 andre medlemmer af Hells Angels og AK81. 

Her gengav den 26-årige MFP, der beskyttet af navneforbud, hvordan HA-undergruppen AK81 blev født. Og hvad HA-lederen Jørn 'Jønke' Nielsen forventede sig af sine støtter.

- De ville ikke have det skulle foregå som Red & White (HA-støttere), hvor folk brugte navnet til at tage ud og dele dummebøder ud. Det var organiseret til at tæve indvandrere, der skulle afklappes, fortæller kronvidnet MFP i retten tirsdag, hvor bt.dk er til stede.

LÆS OGSÅ: Lædervest kan fælde Brian Sandberg

Det blev hadet til indvandrere, der kickstartede AK81, fortæller kronvidnet. 

- Det var på grund af længere tids omtale i medierne om, at indvandrere styrede gader og stræder, og hvor man talte om alle de dårlige oplevelser, vi selv har haft med indvandrere. Jeg havde selv været indvolveret i en mordsag med en indvandrer og derfor fået opbygget et kæmpe had til dem, fortalte MFP i retten.

LÆS OGSÅ: Sådan fik de kronvidnet til at synge mod Sandberg

Ifølge ham lagde HA-lederen Jønke ikke skjul på støttegruppens formål. Under et møde i Hells Angels klubhus på Svanevej i sommeren 2007 gav Jønke besked på, at AK81 skulle være klar til tre ting: vold, knivstikkeri og skyderi, fortæller MFP.

bt.dk har talt med HA-lederen Jønke, men han ønsker ikke at kommentere sagen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.