Skolebørn og forældre over hele landet kan se frem et til møde med betjente nær de danske skoler.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For i uge 2 vil alle landets politikredse gennemføre færdselskontrol på skolevejene rundt om i landet for at gøre vejene mere sikre og samtidig være med til at forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

'Der køres for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag den 8. til og med fredag den 12. januar. Da politiet i samme periode i januar 2017 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt,' lyder det i pressemeddelelsen.

Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, tilføjer, at man alt for ofte stopper bilister, der har glemt bruge sele på både dem selv og deres børn.

»Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene,« lyder det videre.

Rigspolitiet oplyser, at man under kontrollerne også vil holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Man vil eksempelvis tjekke, om børnene taler i telefon, mens de cykler, har husket lygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Kontrollerne vil blive udført med både betjente fra lokalpoliti, færdselsbetjente og fotovogne.