15 rockere med tilknytning til Hells Angels er i Københavns Byret blevet idømt 135 års fængsel tilsammen for blandt andet drabsforsøg og overfald. Mandag eftermiddag afgør Østre Landsret, om den er enig med byretten i skyldsspørgsmålet.

Om Brian Sandberg og hans tidligere rocker-brødre har forsøgt at dræbe modstandere i bandekrigen, tager Østre Landsret stilling til i dag, mandag.

I sagen, som er Danmarks største rockersag, står 15 Hells Angels-rockere og medlemmer af støttegruppen AK81 tiltalt for på kryds og tværs at være involveret i i alt seks drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald, tyverier og i at have et våbenlager i forbindelse med konflikten mellem rocker- og indvandrerbander, som eskalerede tilbage i 2008.

Anklagerne endte i Københavns Byret med domme på mellem knap tre og 15 års fængsel. Tilsammen blev rockerne sendt godt 135 år bag tremmer.

En langt fra retfærdig dom vurderede forsvarerne, som sammen med deres klienter ankede sagen. Og efter en langstrakt proces med adskillige vidner er landsretten nu klar til at afgøre skyldsspørgsmålet.

Politiets afgørende beviser i sagen - udover flere timers videoovervågning, telefonaflytninger og mere end hundrede vidneforklaringer - er et kronvidne, der selv er tidligere medlem af AK81. Han har selv været med til fem af drabsforsøgene og to tilfælde af grov vold, og er på den baggrund idømt 12 års fængsel. Men han har valgt at samarbejde med politiet for til gengæld at få vidnebeskyttelse og ny identitet.

Kronvidnet hævder, at drabsforsøgene blev begået på ordre fra Brian Sandberg og andre topfolk i HA. Og på grund af den fare, han udsættes for ved at forklare sig, har politiet vurderet, at vidnebeskyttelse er essentiel.

Ifølge anklagemyndigheden opfatter han sin fremtid som »meget uvis«.

Sandberg, som blev idømt 11 år og 10 måneders fængsel, har via sin advokat, Michael Juul Eriksen, krævet, at han skal pure frifindes, ligesom han i byretten blev for to af tre tiltaler.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.