Myndighederen er på bar bund i sagen om Danmarks måske eneste uopklarede terrordrab siden 2. Verdenskrig.

Den 16 marts er det 20 år siden, at en bombe eksploderede på de Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København og den 29-årige venstreaktivist Henrik Christensen blev dræbt. Politiet har aldrig været i stand til at løse gåden om hvem, der stod bag bomben.

Var det nazister eller højreekstremister, der havde sendt en brevbombe? Havde den overbeviste trotskist Henrik Christensen selv fiflet med sprængstoffer? Var der tale om et personligt hævnmotiv eller splittelse på venstrefløjen?

Samtidig er politiet ikke i nærheden af at lukke sagen, og det betyder, at B.T.s ansøgning om aktindsigt i sagen konsekvent afvises.

Københavns politi benægter, at det handler om at skjule detaljerne i den politisk betændte sag.

- Det er generelt sådan i alvorlige sager, at vi ikke opgiver, og der kan stadig fremkomme nye oplysninger, der gør det relevant at gå videre med efterforskningen, siger politiadvokat Dorrit Borgaard fra Drabsafdelingen i Københavns Politi.Efterforskningen blev dengang foretaget af Københavns Politi, men daværende drabschef Bent Hansen fortæller, at opklaringsarbejdet helt fra begyndelsen var ramt af uheldige omstændigheder.

- Brandslukningsarbejdet var meget voldsomt, og det lykkedes os ikke at redde et eneste sikkert spor fra gerningsstedet. Derefter var det forbavsende, så få henvendelser vi fik fra offentligheden, siger han til B.T.

Husker du bombeangrebet i Søllerødgade eller ved du noget, der måske kan lede til nye spor i sagen? Så skriv til B.T. på 1929@bt.dk