Retssystemet i Danmark er alt for eftergivende overfor voldsmænd, der har smadret et andet menneskes liv. Det er det stærke budskab fra 29-årige Marlene Duus, der for godt tre år siden mirakuløst overlevede et ufattelig brutalt overfald fra sin eks-kæreste, som smed hende ud fra tredje sal efter at have gennembanket hende med et jernrør.

I en kronik i mandagens udgave af Politiken og på politiken.dk fortæller Marlene Duus i detaljer, hvordan hun i dag stadig kæmper indædt for at genvinde sin førlighed, men føler sig ydmyget og glemt af samfundet.

- I dag er jeg 50 procent invalid, og i en alder af 29 år er jeg ikke længere i stand til at arbejde. Efter tre år med omfattende operationer kan jeg starte i genoptræning på et hjerneskadecenter. Gerningsmanden er derimod efter samme tre år reelt en fri mand, selv om han fik en dom på seks års fængsel. Hos stjernekokken Claus Meyer får han en læreplads som belønning for at have afsonet halvdelen af en i forvejen alt for kort straf, fortæller Marlene Duus.

Kender du nogen i samme situation? Er du selv i den situation? Kender du Marlene Duus? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk

Hendes liv blev på få øjeblikke ændret for altid, da hendes 13 år ældre eks-kæreste 19. november 2008 dukkede op i døren til hendes lejlighed på tredje sal på Godthåbsvej på Frederiksberg. Bevæbnet med et rustent jernrør giver han sig til at tærske løs på Marlene Duus i flere minutter, inden hun forsvarsløst bliver smidt på hovedet ud af vinduet og falder 11 meter ned på asfalten.Bagefter springer gerningsmanden samme vej og overlever også. Drabsforsøget koster ham senere seks års fængsel.

- Hvis jeg var død, havde han fået mindst 12 år. Her oplever jeg en forsmag på, hvad det betyder, at jeg overlevede. Han får kun seks år.

Alligevel fik Marlene Duus to år efter overfaldet en chokerende opringning fra en veninde, der havde set voldsmanden gå frit omkring på gaden i København under en udgang fra fængslet.

Kender du nogen i samme situation? Er du selv i den situation? Kender du Marlene Duus? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk
 På det tidspunkt kæmpede voldsofferet allerede med en svær depression, og senere er hendes humør ikke blevet bedre ved at konstatere, at gerningmanden er blevet "belønnet" med en eftertragtet elevplads hos Claus Meyer.

- Jeg er vred og frustreret. Jen kan ikke finde trøst og ro i et land, hvor man på den måde varetager gerningsmandens interesser. Jeg føler mig ydmyget, glemt og fortabt, lyder det i kronikken fra Marlene Duus.Er det i orden, at gerningsmanden får en chance mere, mens offeret formentlig skal lide resten af livet? Deltag i debatten herunder